Ранијери: Пица је ништа, играчи ће за награду ићи у Мекдоналд'с!

Фулам је и званично промовисао Клаудија Ранијерија на место шефа стручног штаба. Италијан је у првом обраћању новинарима обећао жесток рад.

Фудбал 18.11.2018 | 21:00
Ранијери: Пица је ништа, играчи ће за награду ићи у Мекдоналд'с!
И не само то, наследник Славише Јокановића каже да ће знати како да награди играче уколико буду побеђивали.

Пре две сезоне је направио чудо освојивши титулу са играчима Лестера, тада их је "частио" тако што им је дозвољавао да после тријумфа без примљеног гола оду на пицу, сада каже да мења "тактику".

"Морам да им обећам нешто више. Пица сада није довољна. Боље ће бити да иду у Мекдоналд'с", нашалио се бивши тренер Лестера и Челсија. 

Ранијери је свестан да ће бити тешко подићи екипу после серије слабих резултата. Фулам има свега пет од могућих 36 бодова, што је коштало Јокановића позиције менаџера. 

"Момци ће морати да играју као гусари ако желе да опстану у лиги. Видите, када сам гледао неке од мечева Фулама, рекао сам да овај тим има довољно квалитета да остане у елити. Постоји квалитет. Сада ми треба борбени дух. Квалитет плус борбеност, то ће дати добар резултат. Ако постоји само квалитет без организације, дефанзиве, тешко је помоћи играчима да не примају голове. Сада је на мени да им наметнем ову филозофију. Играјте фудбал, играјте добро, али када изгубите лопту, хоћу да будете као гусари", поручио је Италијан. 

Он је рекао да све чека много посла. 

"Сви кажу, Фулам прима много голова. Ја сам италијански тренер, код нас Италијана је важно да се не прими гол. Када играте дефанзивно, ппчињете да се браните од нападача. Исто је и кад се жели постићи гол. Иде се од голмана ка напред. Погледајте Ливерпулов гол против Фулама, дуг пас и гол. Сви морају бити укључени", закључио је Ранијери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар