Хрвати ослабљени, Ракитић пропушта меч са Енглеском!

Фудбалер Барселоне, Иван Ракитић, неће моћи да помогне "ватренима" на гостовању Енглеској у Лиги нација.  Хрвати на Енглезе без Ракитића! Златко Далић открио да на Вемблију у недељу његов тим неће наступати у истом саставу који је победио Шпанце у Загребу.

Фудбал 17.11.2018 | 08:45
Хрвати ослабљени, Ракитић пропушта меч са Енглеском!
Меч који се игра у недељу од 15 часова на "Вемблију" биже одлучујући у групи у којој су две репрезентације, тако да ће изабраници Златка Далића бити без једног од најбољих играча.

"Могу да кажем да Иван Ракитић неће бити у конкуренцији за утакмицу с Енглеском. Он ће се због повреде вратити у Барселону на додатне прегледе. Знате моју праксу да не ризикујем са повредема играча који нису потпуно спремни", поручио је Далић новинарима непосредно пред пут у Лондон. 

Хрвати су у протеклом колу код куће победили Шпанију са 3:2 и тако себи дали шансу. Ипак, питање је ко ће играти уместо Ракитића. 

"Нећи ћу му замену. Ту су Влашић, Бадељ, Ковачић, Брекало, има опција. Морамо већ сада да уводимо у ватру младе играче, али не смемо заборавити ни искусне који носе екипу. На младима је да их слушају и да се што пре уклопе у тим", закључио је Далић.

Хрвати после тријумфа на Максимиру против Шпаније (3:2), који их је оставио у игри за пласман на завршни турнир Лиге нација, гостују Енглеској на Вемблију у недељу.

Селектор "ватрених" Златко Далић на том мечу не може да рачуна на Ивана Ракитића.

"Ракитић ће се вратити у Барселону јер има повреду. Моја пракса је да у таквим ситуацијама ништа не ризикујемо и нека се одмори. Нама су потребни здрави и спремни играчи, а Ракитић у овом тренутку није 100 одсто спреман. На тој позицији имамо више солуција, Влашића, Ковачића, Брекала, Бадеља. Идемо на Вембли да уживамо у фудбалу", рекао је Далић уочи пута у Лондон.

Ракитић је против Шпаније играо до 67. минута, када га је заменио Никола Влашић. У 73. минуту у игру је ушао Јосип Брекало, који је заслужан за победнички гол Тина Једваја у другој минути судијске надокнаде.

"Морамо полако да уводимо младе играче, али не смемо да заборавимо наше сенаторе који носе репрезентацију. Млади играчи треба да се уклопе уз њих. Хрватска има перспективу и можемо много тога да направимо", рекао је Далић.

Он је додао да на Вембли одлазе спремни за велику борбу.

"Енглези су у ситуацији да ако победе код куће биће први у групи. То је млада и сјајна екипа која нам је стварала проблеме у Ријеци и на СП. Али нећемо се предати, имамо респект према њима, али још више према себи и то показујемо на свакој утакмици", додао је Далић.

Селектор Хрватске навео је да су ипак најважније квалификације за ЕП 2020, које почињу у марту следеће године.

"Како год да заврши у недељу, ми морамо бити поносни, у овој години играли смо против Енглеске, Шпаније, Француске, Бразила, Аргентине, Португала, Мексика, Перуа, Нигерије, Данске и Русије", навео је Златко Далић.

На табели групе 4 Дивизије А Лиге нација Шпанија води са шест бодова и утакмицом више у односу на Енглеску и Хрватску које имају по четири бода.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар