Ђоковић без пардона, ни Чилић није освојио сет!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у последњем мечу у групи "Густаво Куертен" на АТП тур финалу у Лондону победио је Марина Чилића са 7:6 (7), 6:2.  Новак је Број 1: У полуфинале са максималних 3-0.  Најбољи тенисер света добио и трећи меч у групној фази АТП финала. Савладан и Марин Чилић.

Тенис 16.11.2018 | 23:47
Ђоковић без пардона, ни Чилић није освојио сет!
Српски тенисер је тако у групној фази остварио максималан сет количних од 6-0 и са прве позиције у групи улази у суботње полуфинале.

Њега у суботу од 21 час очекује окршај са Кевином Андерсоном, док ће од 15 часова у првом полуфиналу играти Федерер и Зверев.

Ово је био 19. дуел а српски тенисер у победама води са 17:2. 

Новак Ђоковић завршио је прву фазу такмичења на завршном турниру сезоне максималним учинком 3-0 и као првопласирани у групи "Гуга Киртен" изборио је пласман у полуфинале.

У последњем дуелу у групи савладао је Марина Чилића, резултатом 2:0, по сетовима 7:6, 6:2.

Ђоковић је, без обзира што меч није имао резултатски значај, морао жестоко да се потруди за нови тријумф, јер је растерећени Хрват желео да се покаже у најбољем светлу у последњем мечу сезоне.

Успео је Новак у томе и остварио 17. тријумф у укупно 19 одиграних дуела против Чилића.

"Знао сам и пре овог меча да сам у полуфиналу и знао сам с ким играм, тако да није било лако припремити се за овај дуел. Обојица смо желели да победу, а први сет је дефинитивно био одлучујући", рекао је Ђоковић после меча.

Чилић се учинком од победе и два пораза опростио од даљег такмичења, док ће Ђоковић у полуфиналу у суботу од 21 час играти са Кевином Андерсоном, који је у групи "Лејтон Хјуит" заузео друго место (скор 2-1).

Ђоковићу ће то бити девети меч против Андерсона, који га је победио само једном у каријери. То је било у првом дуелу, 2008. године у Мајамију, а Новак је након тога везао седам победа.

"Кевин игра сјајан тенис целе сезоне. Ово је његова година и овде у Лондону игра сјајно, игра агресивно, тако да добро знам шта ме очекује", рекао је Новак уочи репризе вимблдонског финала.

У другом полуфиналу, које је на програму сутра од 15 часова у Лондону, снаге ће одмерити Роџер Федерер и Александер Зверев.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.17.11.2018

17.11.2018 07:23

То легендо.

ОДГОВОРИТЕ