Проговорио и нови предсједник Милана...

О Ибри, Малдинију, Леонарду, Гатузу, Берлусконију, Галијанију. . .  У великом интервјуу за Газету дело Спорт се огласио Паоло Скарони.

Фудбал 18.11.2018 | 23:31
Проговорио и нови предсједник Милана...
Дуго година је један од синонима за славни Милан био његов председник и власник Силвио Белрускони. Али откако је Берлускони смањио инвестиције, а касније и продао клуб, Милан пролази кроз тежак период. А људи данас и не знају ко је први човек седмоструког првака Европе...

Берлускони је продао клуб сумњивим Кинезима који су у Милану издржали тек годину дана пре него што су банкротирали и морали да га препусте америчком фонду Елиот од којег су позајмили новац за куповину по великим каматама. Када је Милан пао у руке Елиота, многи су помислили да ће Американци врло брзо препродати клуб и да им није стало.

Ипак, испоставило се да је први човек Елиота, Пол Сингер, врло озбиљно схватио власништво над Миланом. За председника клуба је поставио италијанског битнисмена Паола Скаронија којег је добро познавао, а у клуб су на кључне функције враћене легенде попут Леонарда и Малдинија.

Данас већина људи и не зна ко је председник Милана и зато је први велики интервју Паола Скаронија изазвао пажњу у Италији. Он је говорио о многим аткуелним темама, између осталих и повратку ЗлатанаИбрахимовића.

„Ибрахимовић ће бити слободан у избору новог клуба. Као навијач га обожавам. Одушевљавао ме је како је са том висином био тако вешт са лоптом. Али о трансфер политици се не питам ја. Уосталом, мој омиљени играч је већ у Милану – Сусо“, открио је Скарони.

Он је признао да Леонардо и Малдини имају одрешене руке у трансфер политици и да газда Сингер прати само финансијски део.

„Леонардо и Малдини су наш велики успех. Вратили су клубу стабилност и озбиљност после неколико година у којима је Милан изгубио правац. Господин Сингер пажљиво мотри на инвестиције, куповине и продаје, а они раде. Паоло је велики човек и јако је искрен. А Лео је човек препун искуства који ће Малдинију олакшати неке ствари. Сјајан су тандем“.

Од пада клуба у руке Елиота, спекулисало се коме ће Американци продати клуб. Помињали су се руски, арапски, амерички и домаћи бизнисмени... Ипак, Елиот је задржао власништво и приде наставио да инвестира.

„Нема никаквих преговора са инвеститорима нити ће их бити. Ако се појави неки фантастичан купац, онда ћемо видети. Али тренутно такав не постоји... Елиот се од 1978. године бави куповинама и продајама. Имамо петогодишњи план по којем треба да пдогиемо вредност клуба, ако једног дана будемо ћелели да га продамо и зарадимо“.

Скарони је открио и да се чује са бившим функционерима.

„Берлускони ме понекад позиве. Има неке своје идеје и веома је убеђен у њих. Галијани је велики навијач Милана и велики фудбалски експерт. Када он прича, ја ћутим и слушам“.

За разлику од контроверзног Јонгхонг Лија који је после банкрота и губитка Милана пропао у земљу.

„Не знам шта се десило са њим и не знам где је“.

Демантовао је да је Милан размишљао да Ђенара Гатуза замени Контеом.

„Немам ни Контеов број телефона... Милан је са Гатузом јачи него што је био прошле године у ово време. Такође, видим да успева да на тим пренесе своју одлучност. Само да не почну да протестују код судија као што је он радио. Гатузо има нашу подршку, али наравно да сваки тренер зависи од резултата“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар