Тринкијери о Загорцу: Не волимо лаке ствари!

Италијан пред одлазак у Црну Гору говорио о шансама да његов тим буде комплетнији у "Морачи". Црно-беле види као аутсајдере у тешкој новембарској серији, али и веома верује у њих.

Кошарка 18.11.2018 | 11:30
Тринкијери о Загорцу: Не волимо лаке ствари!
Повреда Радета Загорца била је непријатно изненађење за црно-беле пред пут у Русију и његово одсуство је још једном значајно ослабило Партизан.

Док је екипа Андрее Тринкијерија била ван Београда, "Загор" је подвргнут операцији носа, која је протекла успешно. Позитивне вести су обрадовале све и наговестиле да би један од лидера младог црно-белог тима можда могао да истрчи на паркет "Мораче" у недељном дербију против Будућности (19 часова, ТВ Арена спорт).

У отвореном делу Партизановог тренинга у Спортском центру "Корн", Италијан је говорио о Загорчевом статусу.

"Не волимо лаке ствари. Желимо да компликујемо. Компликовали смо ситуацију јер се Загорац повредио на тренингу", рекао је Тринкијери, уз објашењење да још нема конкретнију информацију да ли ће његов тим бити комплетан.

"Хоће играти - неће играти... Немам појма! Највероватније ћемо то у недељу видети. Са Загорцем и без њега, ово је екипа и борићемо се. Не знам да ли ће путовати и још га нисам видео. Све је ОК, али требаће му мало времена, маска, да осети ту маску, да тренира са маском... Не бринем се око онога што не могу да контролишем", додао је шеф струке црно-белих.

Најављујући утакмицу у Подгорици, Тринкијери је рекао да она представља други корак Партизанове тешке серије.

"Ако вам кажем да смо аутсајдери у овој серији од четири утакмице, неко би то схватио као да не верујем у своју екипу. Имамо потенцијал и сваког дана нешто научимо. Нећемо сваког дана бити бољи, али бићемо сигурно бољи", објаснио је свој став.

О Величковићу и Брауну...

Тринкијери је био упитан и за играче који такође нису били у саставу у Русији - капитену Новици Величковић и Ентонију Брауну.

"О Новици је дуга прича, а у овом тренутку немам простора за Брауна".

"Кад кажем 'аутсајдери', мислим да у ове четири утакмице - Зенит, Будућност, Валенсија и Звезда ми нисмо фаворити. Али, верујем у мој тим", додао је Тринкијери. 

Говорећи о екипи Будућности, објаснио је зашто сматра да његов тим није фаворит у недељу.

"То смо видели у четвртак увече", изјавио је, мислећи на утакмицу првака АБА лиге против Басконије.

"Када играш Евролигу први пут, потребна ти је адаптација. Видели смо шта Будућност може код куће и каква је то утакмица била. Тешка атмосфера, искусна екипа, млада екипа... О квалитету Американаца немам шта да кажем, већ говоре цене и буџет за њих. То су сви врхунски играчи, али мислим да су два кључна играча за Будућност - Гордић и Ивановић. То су два јако, јако важна играча. Они могу добити утакмицу са седам асистенција, са 25 поена и сигурно су највећи 'таргет' за нашу одбрану. Знам да нам неће бити лако", додао је Тринкијери док је његов тим завршавао тренинг.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар