Руни: У Јунајтеду сам био посрамљен!

Енглески фудбалер Вејн Руни рекао је да се последњих година у Манчестер јунајтеду осећао посрамљено јер је престао да буде од велике користи тиму.

Фудбал 18.11.2018 | 19:45
Руни: У Јунајтеду сам био посрамљен!
Руни је Јунајтеду дао најбољи део своје каријере јер је дошао као 18-годишњи момак, а отишао 32-годишњак.

"Постоје тренуци кад посумњате у сопствене могућности и запитате се „да ли сте довољно добри.. То ми се догодило кад је Мурињо одлучио да ме изостави из тима. Веровао сам могао да се вратим у стартну поставу, али никад нисам добио шансу. Ушао сам на минут у финалу Лиге Европе, баш као и против Саутемптона у финалу Лига купа и ако ћемо искрено, није ми било пријатно, осећао сам се посрамљено", рекао је Руни, преноси Гоал.цом. 

Тада му је, како каже, било непријатно и мислио је да би могао да напусти клуб.

"Мурињо ми је у једном тренутку пришао и рекао како жели да ја подигнем трофеј, иако сам помислио 'зашто ја, кад нисам ни играо'. Био је упоран, испунио сам му жељу, јер је то био његов први трофеј на клупи Манчестера. Ипак, знао сам да морам да кренем негде даље", каже Руни. 

Последње године у Јунајтеду нису биле и једине када је био забринут за своју форму.

"Има периода у каријери када имате мање самопоуздања и сумњате у себе. Мислим да је био такав период у Јунајтеду и 2006/2007. када сам давао голове и онда одједном нисам могао да погодим ништа", рекао је Руни и објаснио да је то због велике љубави према фудбалу, са чим иде велики труд и следствено – утолико већа фрустрација. 

Њега су после опроштајне утакмице и победе над САД 3:0 саиграчи хвалили да је одиграо кључну улогу, а Фабијан Делф је описао то као "свежину у тиму". 

Руни је у четвртак одиграо 120. и последњу утакмицу за "Три лава", а пре тога је 13 година играо за Манчестер јунајтед, једну за Евертон пре одласка у САД.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар