Сипа ухапсила двије особе

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ претресли су три локације и ухапсили двије особе због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојних дрога.

Босна и Херцеговина 16.11.2018 | 11:36
Сипа ухапсила двије особе
Сипа је јуче на ширем подручју БиХ реализовала акцију кодног назива “Дим” усмјерену на сузбијање производње и промета опојних дрога. 

Акција је реализована по наредби Суда и Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског и Тузланског кантона.

Након криминалистичке обраде у просторијама Сипе, ухапшена лица ће током дана бити предата поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ на даље поступање.

У Тужилаштву БиХ су рекли да се акција проводи по њиховом налогу, а током акције раније је на граничним прелазима пронађено и одузето око 20 килограма марихауне и спид. 

– Осумњичени су под истрагом да су као припадници организоване криминалне групе кријумчарили велике колине наркотика које су продавали на илегалном нарко-тржишту у БиХ – рекли су у Тужилаштву БиХ.

Додали су да је током акције остварена значајна међународна сарадња са правосудним институцијама Хрватске.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

16.11.2018 12:36

Ништа нам не полази за руком. Неовлаштено производимо и прометујемо дрогу. Све је на дивље.

ОДГОВОРИТЕ