Мело, слободан си!

Хјустон се поздравио са Кармелом после само десет утакмица! Крилни кошаркаш Кармело Ентони више није у Хјустон Рокитсима са којима се растао после само десет одиграних утакмица, јавили су амерички медији.  

Кошарка 18.11.2018 | 10:30
Мело, слободан си!
Ентони је био дефанзивна катастрофа у Хјустону, у нападу више не може због година да проналази своје позиције за шут и да их погађа у континуитету.

Мада је прихватио улогу коју му је тренер Мајк Д'Антони дао, често се у акцијама није задовољавао тиме да буде спот-ап шутер, па је покушавао да "изолацијама" решава нападе.

Због тога је и генерални менаџер Хјустона Дерил Мори мислио да је време за растанак, тим пре што су "Ракете" очајно почеле сезону. 

"После много интерних разговора Рокитси се растају са Кармелом Ентонијем и радимо на другом решењу. Кармело је имао добар приступ док је био овде, прихватао је сваку улогу коју би му дао тренер Мајк Д'Антони. Уклапање које смо замишљали када је долазио се није десило и сматрамо да би сваки други исход осим овог био неправедан према Кармелу", рекао је Мори. 

"Ракете" га неће одмах отпустити па ће његови заступници моћи да потраже други тим за Мела, с тим што неће моћи да пређе нигде пре 15. децембра јер је дошао као слободан агент. 

Он је са Хјустоном потписао ветерански минимум од 2,4 милиона долара по сезони, после једне сезоне у Оклахома Сити Тандерима. 

Његову минутажу је од прошлог петка добијао руки Гери Кларк. 

Није изненађење. Једноставно није ишло. А могло је да буде добро. 

Кармело Ентони ће у најскорије време постати слободан играч. То више нису само кулоарске приче, потврђено је из Хјустона уочи сусрета против Голден Стејта. После неколико дана озбиљно размишљања, челни људи Хјустона пресавили су табак и решили да Мелу дају карту у једном правцу. Ипак, до озваничења растанка сачекаће се још мало, пошто у клубу још траже праву формулу по којој би обе стране биле задовољне. 

“После доста разговора унутар клуба, Хјустон је одлучио да се растане с Кармелом и сада радимо на томе да разрешимо целу ситуацију”, објаснио је генерални менаџер Дерил Мори. ”Кармело је имао одличан приступ раду током свог времена у клубу и прихватио је улогу коју му је тренер Мајк Д’Антони дао. Ипак, визија коју смо имали када смо довели Кармела није се остварила, због тога сматрамо да је најбоље за све стране да се растанемо, јер ова ситуација није фер према њему”.

Ентони је ове сезоне одиграо само десет утакмица за Ракете и бележио најниже бројке у каријери – тринаест поена и пет скокова. Десетоструки је Ол-стар играч, један од једанаест играча у историји НБА са просеком од 24 поена, шест скокова и три асистенције. Такође је и троструки освајач олимпијског злата с САД и најбољи стрелац и скакач у историји олимпијског тима најмоћније кошаркашке нације.

Према садашњим информацијама, Мело је добио позив од Мајамија да дође на Флориду, а веза у овом послу је његов дугогодишњи пријатељ Двејн Вејд. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар