Роби: Атмосфера је била феноменална, ма изванредна!

Роберт Просинечки након ремија против Аустрије у Бечу похвалио навијаче, али и играче.

Фудбал 16.11.2018 | 09:45
Роби: Атмосфера је била феноменална, ма изванредна!
У сјајној атмосфери гдје је међу 37.200 гледалаца бар 20.000 бодрило БиХ изабраници Роберта Просинечког су одиграли неријешено 0:0 са Аустријом и тако изборил пласман у виши ранг Лиге нација, гдје ће играти међу 12 најбољих селекција Европе.

"Змајеви" су након сусрета славили са навијачима иза гола, а подршком је био задовољан и селектор репрезентације БиХ.

"Прво морам рећи да је била тешка утакмица, јако пуно наших навијача, било је изванредно да су овако бодрили репрезентацију и било је феноменално", биле су прве ријечи Роберта Просинечког на конференцији за медије након утакмице.

"Знали смо да ће бити тешко, прво полувријеме смо одиграли изванредно, доминирали смо, имали шансе, били пуно бољи. Друго полувријеме они су у првих 15 минута имали двије шансе и направили притисак. Честитам момцима, остварили смо циљ, први смо, са 10 бодова, примили смо један гол. Можемо и боље, али момци су данас дали све од себе и морам им честитати".

Босна и Херцеговина је три пута играла бараж, а новинаре је занимало да ли ће играти поново или ће пласман на Европско првенство 2020. године изборити у квалификацијама.

"Идемо на утакмице које су доста важне, играмо са Шпанијом, погледаћемо 2. децембра када је извлачење групе. Ова генерација има квалитет и добили су самопоуздање кроз ових девет утакмице које нисмо изгубили. Бацају се на главу, постали су права екипа и вјерујем и то сам говорио да имамо пуно квалитета и све осим одласка на ЕП је неуспјех. Лига нација нас је добро послужила, ушли смо у А лигу и играћемо са најбољим репрезентацијама у Европи и сигурно је да је ово велики успјех за мене као тренера и БИХ", додао је Просинечки.

Аустрија је одиграла доста боље у другом полувремену, контролисала посјед лопте и средину терена. Селектор БиХ истиче да је то био сплет околности, а не тактичке одлуке да се одбрана спусти "дубоко" и чека евентуални контранапад.

"Једноставно имали смо пар грешака и стиснули су нас 15 минута и нисмо могли развити ону игру из првог полувремена. Није била тактика него су нас баш притиснули, било је корнера и шанси. Све у свему када погледам резултат је онакав какав је требао бити, можда смо ми били мало бољи, имали смо више шанси у првом полувремену. Самопоуздање расте, то је јако битно. Имамо девет утакмица без пораза а то ће бити добро за оно што нас чека, квалификације у марту".

Шехић, Дуљевић, Сарић, Ћивић,су добили прилику у овим претходним утакмицама, а Просинечки истиче да ће још младих играча добити шансу.

"То је наша снага да имамо ширину. Дошли су играчи о којима сам говорио, рекао сам да имамо 21 квалитетног играча. Од ових искуснијих Колашинац није био стандардан, па није био ту. Демировић је био ту, Гојак је добио минутажу, има ту још младих играча који долазе, не треба се бојати. Биће сигурно и кроз квалификације сви ови сада и још неки".

Просинечки је за крај истакао да је Миралем Пјанић игру напустио због повреде мишића.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дуле

16.11.2018 08:55

БРАВО ЗМАЈЕВИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

16.11.2018 10:30

Па дје додје тај Беч Негдје код Какња.....:-)))...?

ОДГОВОРИТЕ