Милаковић пред Олимпију: На поен мање, не више!

Тренер Игокее у најави утакмице акценат ставља на одбрану и селекцију шута. Наступ најновијих појачања, Оливера Лафајета и Данила Анђушића под знаком питања.

Кошарка 16.11.2018 | 11:30
Милаковић пред Олимпију: На поен мање, не више!
Игокеа вечерас у Лакташима (пренос ТВ Арена Спорт, 20 часова) дочекује Петрол Олимпију.

"Празни" минути у игри и мекан приступ у одбрани су ове сезоне водили Игосе у поразе, пет у седам кола АБА лиге, па је примарни задатак Жарка МИлаковића проналазак баланса у игри тима.

Александровчани су у прошлом колу у Загребу парирали Цедевити 30 минута, али су у посљедњем кварталу потпуно потонули, првенствено у одбрани, и примили чак 37 поена, а 100 укупно, и на крају доживјели пораз од 20 поена разлике.

"АБА лига је тешка и мораш радити цијелу утакмицу да би заслужио побједу. Нема празних минута, празног хода и селекције шутева морају да буду много боље у односу на друге лиге гдје се игра отворенија кошарка. Једноставно не желимо да играмо на поен више него на поен мање. Резултат против Цедевите није реалан и жао ми је што смо примили неприхватљив број поена", изјавио је Милаковић.

Игокеи сутра сигурно неће бити лако да забиљежи позитиван резултат јер ће се Олимпија, која је такође на омјеру 2-5, побједом у гостима покушати вратити у трку за прве четири позиције.

"Неопходна нам је велика енергија на терену и да кроз њу изградимо игру. Морамо да ставимо фокус на домаћи терен гдје нисмо пружали најбоље игре и од четири меча три смо изгубили. Сваки дан смо у овој дворани и на дефанзиви морамо да изградимо игру и да будемо бољи енергетски него на досадашњим утакмицама. Не потцјењујемо Олимпију, гледамо своју игру јер је квалитет на нашој страни", рекао је Милаковић.

По његовом мишљењу ова утакмица није пресудна у борби за даљи ток такмичења док је додао да постоји одређени притисак.

"Притисак треба да постоји јер је АБА лига јако незгодна ове сезоне пошто много тимова игра промјенљиво. Олимпија је направила нови концепт, игра добро, али нема резултат. Играју на три фронта, што је јако захтјевно и играју испод очекивања, али сезона је јако дуга, има много утакмица да буде одиграно и свако свакога може да добије", казао је Милаковић.

Наступ најновијих појачања Оливера Лафајета и Данила Анђушића је под знаком питања јер су тек јуче стигли у Лакташе.

"Знамо на којим позицијама имамо проблема гдје одређени играчи нису могли да изнесу одређене ствари на виши ниво. Не знам да ли ће Лафајет и Анђушић дебитовати јер морамо да видимо колико су спремни и колико су у стању да се брзо уклопе. За то нам треба вријеме, али га немамо мада се надам ће што прије почети да пружају партије због којих су доведени и да нашу игру подигну на виши ниво", поручио је Милаковић.

Сава Лешић сматра да је меч против Олимпије један од најважнијих до сада.

"Нисмо у ритму који смо прижељкивали пред почетак сезоне . Све боље се сналазимо и дижемо нашу форму, а ово је кључна утакмица за наставак. Олимпија је квалитетна екипа која као ни ми није на жељеном нивоу. Морамо бити сконцентрисани да уђемо у меч мирних глава и да пробамо тријумфовати. Они су досата промијенили тим, морамо енергијом у одбрани да дођемо до ситуације да дајемо лаке поене", рекао је Лешић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар