Да ли Звезда послије паузе "ломи" сезону?!

Црвено-бели ће до краја првог дела сезоне играти против три од четири тренутно најближа пратиоца у Суперлиги, а ту су и дуели са Наполијем и Пари Сен Жерменом.

Фудбал 17.11.2018 | 22:30
Да ли Звезда послије паузе "ломи" сезону?!
До краја полусезоне - 15. децембар - остало је још тачно месец дана. У клупском фудбалу тренутно је пауза због термина за репрезентације, али ће за фудбалере Црвене звезде она трајати нешто краће због раније одложене утакмице осмине финала Купа Србије против ТСЦ из Бачке Тополе.

Црвено-бели ће на терен Рајко Митић стадиона поново у среду од 15 часова (пренос на ТВ Арена Спорт). Биће то наставак серије утакмица у ритму уторак/среда-субота/недеља, који изабранике Владана Милојевића чека све до зимске паузе.

Биће то и изузетно битан период за даљи ток сезоне, јер у предстојећих пет утакмица Суперлиге играју против три од четири најближа пратиоца на табели. А, ту су и одлучујуће утакмице за расплет у групи Лиге шампиона, против Наполија у гостима (28.11) и Пари Сен Жермена код куће (11.12).

"Већ смо показали да смо потпуно спремни, сада само полако одржавамо форму како бисмо сезону привели крају на најбољи могући начин. Имамо циљ да останемо непоражени у првенству и наравно, ако Бог да, да упишемо још тријумфа у Лиги шампиона", прижељкује резервни голман црвено-белих, Зоран Поповић.

После поменутог дуела у Купу, Звездини фудбалери иду у Ниш (субота, 24.11), где их чека дерби са другопласираним Радничким после којег би, у случају победе, могли да побегну на великих 12 бодова разлике.

Затим следи пут у Италију на мегдан Наполију, где ће покушати да још једним изненађујућим резултатом остану у трци за пролеће у Европи.

По повратку у Србију, црвено-беле чекају дуели са Вождовцем код куће и Спартаком у гостима, а 8. децембра на "Маракану" долази петопласирани Напредак са захукталим Алексом Вукановићем, првим на листи стрелаца Суперлиге са 10 голова, од којих пет у последње четири првенствене утакмице.

Три дана касније, највећи српски стадион угостиће и Пари Сен Жермен у последњем колу групне фазе Лиге шампиона, а за крај полусезоне заказано је гостовање на Бановом брду код тренутно четвртопласираног Чукаричког.

Нимало лака серија утакмица, али уколико је успешно преброде - првенствено у Суперлиги - Звездини фудбалери моћи ћа на одмор у одличном расположењу, са солидном залихом пред наставак такмичења и поделу бодова за плеј-оф.

Сензационалан останак у Европи био би ињекција додатног самопоуздања.

СВЕ ЗВЕЗДИНЕ УТАКМИЦЕ ДО ЗИМСКОГ ОДМОРА

21. новембар (15.00), осмина финала Купа Србије: Црвена звезда - ТСЦ
24. новембар, 17. коло Суперлиге: Раднички Ниш - Црвена звезда
28. новембар (21.00), 5. коло Групе Ц Лиге шампиона: Наполи - Црвена звезда
1. децембар, 18. коло Суперлиге: Црвена звезда - Вождовац
5. децембар, 19. коло Суперлиге: Спартак - Црвена звезда (у Кули)
8. децембар, 20. коло Суперлиге: Црвена звезда - Напредак
11. децембар (21.00), 6. коло Групе Ц Лиге шампиона: Црвена звезда - ПСЖ
15. децембар, 21. коло Суперлиге: Чукарички - Црвена звезда

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар