Партизан: Како бити јачи кад постане "густо"?!

Резиме гостовања црно-белих у Русији, где су покварили скор у Еврокупу на 2-5 и донекле охрабрујућим поразом започели циклус од четири веома тешке утакмице.

Кошарка 16.11.2018 | 22:45
Партизан: Како бити јачи кад постане "густо"?!
Навијачи Партизана добили су своју уобичајену "дозу" узбуђења и у мечу против Зенита у Санкт Петербургу (75:71).

Чак и када није било драматичних завршница, Партизанове утакмице ове сезоне по правилу обилују сјајним серијама и вртоглавим падовима, како код Ненада Чанка, тако и сада, када је тренер Андреа Тринкијери.

Италијан се по доласку у Партизан, а то је било пре мање од две недеље, зарекао да ће учинити све да овај тим учини по мало бољим сваког дана, међутим, екипа је пуна младих играча (неискусних, недовршених, лимитираних у различитим сегментима...), чије мане упркос неспорној жељи и борбености увек изнова избијају на површину.

Још када изостане свестран играч какав је Раде Загорац (могао би да се после операције носа врати у састав против Будућности у недељу), који квалитетом, интелигенцијом и карактером спада у "крем" ове екипе, Партизан постаје још подложнији грешкама, које у појединим фазама утакмице почну да се надовезују и воде у заостатак из кога се тешко враћа.

Против Зенита је противников налет од 15:0, за 69:54 у 34. минуту, готово поништен у наредних пет минута, серијом од 17:4, али противник је био довољно јак и искусан да у самој завршници остане корак испред црно-белих.

Тринкијери и играчи могли су само да жале за пропуштеном приликом и надају се да ће из те "школе" нешто научити за наредне утакмице, а иду све тежа од теже - Будућност, Валенсија, Црвена звезда.

"Када погледате табеле АБА лиге и Еврокупа, јасно вам је колико су важне те утакмице. Неке од њих морамо да добијемо. Нема смисла играти добро и на крају 'извисити' за победу. Морамо да окренемо лист", изјавио је Маркус Пејџ.

Вижљасти амерички плејмејкер је пред пут у Русију обећао да екипа неће дозволити лош старт као против Цибоне, што се и обистинило, али "рупа" у трећој и делу четврте четвртине прогутала је шансу за "брејком", којим би значајно порасли изгледи за пласман у Топ 16.

"У другом полувремену смо изашли на терен помало 'равни'. Дозволили смо да они нас ударе први, после смо реаговали, али било је прекасно. Рецимо да смо имали тридесетак добрих минута против Зенита, што је у Еврокупу очито недовољно за победу. Ако наставимо да напредујемо из дана у дан, надам се да ћемо ускоро доћи до тога да целу утакмицу одиграмо онако како треба", додао је Пејџ.

Тринкијери је у разговору са новинарима после пораза у Санкт Петербургу навео да екипа мора да буде сталоженија и стабилнија када у утакмици постане "густо".

"Највећи проблем је у томе што када дође 'густо', моји играчи престану да играју кошарку. А играти кошарку значи како додати, како примити лопту, како се отворити против агресивне одбране? Хоћемо ли да трчимо, треба ли да успоримо? Како да поставимо тело", рекао је Италијан и направио благу дигресију.

"Најтеже је научити младог играча да постави тело. За то ће нам требати времена, а то нам фали за овај ниво такмичења. Колико пута су Гегића синоћ 'развалили'? А он је висок скоро 2,05. Јасно је да он не зна да користи његово супер тело".

СЈАЈНИ ГРОБАРИ

И на гостовању у "Сибур арени" у Санкт Петербургу, потврдило се да кошаркашки клуб Партизан има једну од највернијих и најстраственијих навијачких база у Европи.

Чак и "шарена" група од стотинак навијача, коју су добрим делом чинили породични људи, жене и деца, уз помоћ присталица московског ЦСКА је здушно бодрила црно-беле свих 40 минута и учинила да се осећају скоро као код куће.

Да у неколико наврата није било вулгарног вређања Марка Симоновића, некадашњег играча "вечитог" ривала Црвене звезде (то што је и актуелни репрезентативац Србије, одавно се показало да у сличним ситуацијама не значи баш ништа), заслужили би чисту десетку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар