Играч за ЛШ стиже у Звезду - без обештећења!

Милуновић је у европским утакмицама играо и против Партизана и против Црвене звезде, која би првог дана 2019. требало да комплетира "покер" српских штопера.

Фудбал 17.11.2018 | 18:00
Играч за ЛШ стиже у Звезду - без обештећења!
Чекање се исплатило, буквално!

Немања Милуновић (29) требало би првог дана 2019. године, када му и званично истекне уговор са БАТЕ Борисовим, као слободан играч и без обештећења да потпише за Црвену звезду и појача одбрану шампиона Србије.

"Вечерње новости" објавиле су да је постигнут начелан договор између спортског менаџмента црвено-белих и 194 центиметара високог штопера из Чачка, који је одлуку увелико саопштио челницима белоруског првака и због тога изгубио "зацртано" место у стартној постави од 15. септембра.

Црвена звезда покушавала је два пута да доведе Милуновића, који је у Борисову са успехом наступао од 2015. године и у плаво-жутом дресу забележио 28 наступа на међународној сцени, од чега шест у групној фази Лиге шампиона, а седам Лиге Европе.

Бивши фудбалер Борца из Чачка и Младости из Лучана, из које се и отиснуо на северо-исток Европе, играо је европске мечеве и против Партизана и против Црвене звезде.

Наступио је у обе утакмице квалификација за Лигу шампиона 2015/16 у којима су црно-бели елиминисани на правило гола у гостима (1:0 у Борисову, 2:1 у Београду), а 180 минута на терену био је и у мечевима са Црвеном звездом у Лиги Европе 2017/18, после којих су црвено-бели са Арсеналом прошли у "нокаут" фазу (1:1 у Београду, 0:0 у Борисову).

Управо у тим дуелима додатно је уверио генералног директора, Звездана Терзић и спортског директора, Митра Мркелу, да је играч по мери шампиона и да је вредан чекања, а изгледа да се чекање исплатило – у сваком смислу.

"Новости" наводе да су у Љутице Богдана уједно одлучили и да се растану са Рашидом Самуилом, јер је временом постало јасно да дефанзивац из Гане не може да се наметне на Милојевићевим тренинзима, а појава Милуновића као слободног играча на тржишту била је шанса каква се не пропушта.

Клуб из Љутице Богдана више пута успевао је да се озбиљно појача играчима без уговора, међу којима има и предводника генерације пред којом су пале бројне препреке: Гелор Канга, Џон Руиз, Вујадин Савић, Ричмонд Боаћи, Филип Стојковић, Милан Борјан, Ненад Крстичић, Милан Јевтовић и Душан Јованчић ангажовани су без обештећења, као и Луис Ибањез, Александар Катаи, Уго Вијеира пре тога у екипи која је са "Грофом" Божовићем освојила титулу првака.

"Милуновић је више од годину дана био велика жеља Црвене звезде и тренера Владана Милојевића. Летос је високо обештећење било непремоситва препрека, такође и Милуновић се надао бољем ангажману", наводе "Новости".

Милуновић је два пута правио дуге паузе због повреде колена, прво од јула 2016. до фебруара 2017, а потом од априла до августа ове године. Паузирао је укупно 330 дана и пропустио 44 утакмице првог тима за који наступа и бивши бек Црвене звезде, Филип Младеновић.

Бивши селектор "орлова" Славољуб Муслин током пријатељских утакмица на лето 2016. пружио је Милуновићу шансу три пута и био презадовољан ониме што види, а високи штопер постигао је и гол на "Карађорђу" у победи од 2:1 над Израелом. Потом су уследиле његове повреде, уз одлазак Муслина из ФСС.

Одласком Самуиле, црвено-бели би комплетирали "покер" српских штопера: Вујадин Савић, Милош Дегенек, Срђан Бабић и, ускоро, Немања Милуновић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар