Гетеборг могао да добије Павкова за само 500.000 евра!

У Шведској нису препознали квалитет нападача Црвене звезде! Могао је да заврши у Шведској за пола милиона, а "срушио" је Ливерпул! Милан Павков је летос могао да заврши у Шведској уместо у Лиги шампиона са Црвеном звездом, пише Експресен.

Фудбал 17.11.2018 | 12:00
Гетеборг могао да добије Павкова за само 500.000 евра!
После сјаја Милана Павкова против Ливерпула бројни европски клубови се кају што за ситне новце нису довели високог српског нападача. А могли су... После позајмице у Нишу Павков је био близу преласка у редове Трабзона, о њему је размишљала и Јагелонија и поједини турски друголигашки. Није се посрећило ни Кадизу, а изгледа да су лошу процену имали и у Шведској.

Наиме, тамошња штампа пише да је Звездин јунак пре само четири месеца био понуђен Гетеборгу, као и другим шведским клубовима. Спекулише се да су могли да га откупе од Црвене звезде за 500.000 евра.

„Понудили смо га овог лета Гетеборгу и другим шведским клубовима. Трошкови трансфера би највише износили пет милиона круна (то је близу 500.000 евра). Међутим, чини ми се да нису били сигурни у његов квалитет“,поручио је за медије у Шведској српски менаџер Дарио Сломић.

Очигледно је да су људи из Гетеборга пропустили колосалну шансу.

„Његова тржишна вредност је сада 4.500.000 евра“, додао је Сломић.

Да је отишао за пола милиона евра, можда Звезда не би ни стигла до Лиге шампиона преко Салцбурга, а он извесно не би дао два гола Ливерпулу, али то је све ствар нагађања.

Дарио Сломић, сарадник агенције која заступа Павкова каже да је он летос нуђен Гетеборгу.

"Нудили смо га Гетеборгу и другим шведским клубовима. Коштао је између 300 и 500 хиљада евра. Цена није одговарала, а можда нису били сигурни ни у његове способности",рекао је Сломић, а пише Експресен.

"Никад ми то име није представљено, али делује да је био скуп за нас па је отпао врло рано као могућност", каже Тренер Гетеборга Поја Асбаги.

Сломић додаје да је то чудан сплет околности неколико месеци касније.

"Могао је да буде у Шведској, али је уместо тога победио Ливерпул са два гола у Лиги шампиона. Његова тржишна вредност је сад далеко већа", рекао је Дарио.

Он додаје да је, истина, тешко предвидети у ком смеру ће се кретати каријера једног играча, па не жели да нешто пребацује Гетеборгу. Павков се у Звезду вратио са позајмице из Радничког за који је дао 23 гола на 33 утакмице, а по одласку Александра Пешића у Ал Итихад.

Последњих дана, наводно је и Милан "бацио око" на нападача Звезде, али то наравно треба узети са резервом јер је летос било и гласина да је Павков нуђен Ваљадолиду за три милиона евра.

Једна од спомињаних дестинација је била и Турска.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар