Нови живот Тјемуеа Бакајока...

И потпуни заборав на кошмарни почетак! Француски везиста проживљава неке потпуно нове моменте у Миланелу.

Фудбал 20.11.2018 | 23:00
Нови живот Тјемуеа Бакајока...
Док једном не смркне, другом не сване. 

Тако је живот Тјемуеа Бакајока доживео тотални препород откако је Лукас Биља отишао на паузу због теже повреде. Човек који је после непуна два месеца од доласка из Челсија проглашен технолошким вишком и за кога су се практично паковали кофери, сада је постао најсветлија тачка Милана!

Тмурни, суморни и сиви дани Тјемуеа Бакајока у Милану постали су ведри, сунчани и сјајни. Заокрет за 180 степени. Можда звучи рогобатно, али заиста је Бакојоко пронашао нови живот у Милану откако је Биља испао из тима.

У прилог томе говоре чињенице. На последње три утакмице у Серији А (победе над Ђеновом и Удинезеом, те пораз од Јувентуса), Бакајоко је био вероватно и најбољи играч Неразура. Расположен, жељан акције, пун енергије, покретан, разигран.

Гледајући само спектар онога што је урадио у поменуте три утакмице, Бакајоко је освојио седам дуела кроз клизеће стартове, направио шест успешних дриблинга и изашао као победник из чак 26 директних окршаја с противником, укључујући и осам ваздушних дуела. а освојио је и 24 лопте. Све за 270 минута на терену! Подсетимо, у првих десет кола Бакајоко није скупио ни пуних 90 минута у игри.

Италијански медији пишу да је Ђенаро Гатузо одушевљен. Човек који је и сам признао да Бакајоку није пружио довољно подршке, нити му указао на одређене ствари које би му олакшале живот у Миланелу, сада на располагању има играча који је постао заштитни знак Росонера. Бакајоко поново изгледа као играч који је пленио квалитетом у шампионској сезони Монака.

Наводно, Бакајоков идол из детињства је легендарни везиста Патрик Вијера, међутим у Милану га саветују да се играчки више угледа на чувеног Марсела Десаија, који је и сам бранио боје Росонера пре доласка у Челси. Јер не треба заборавити да је у одређеним периодима своје каријере Десаји чак играо и у везном реду, као дефанзивни и централни везиста.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар