Кикановић: Хвала навијачима Звезде на дочеку!

Бивши кошаркаш Црвене звезде Елмедин Кикановић одиграо је добру партију за Монако у Београду.

Кошарка 15.11.2018 | 10:00
Кикановић: Хвала навијачима Звезде на дочеку!
Постигао је 17 поена у победи екипе из Монте Карла од 91:75, чиме су се изабраници тренера Саше Филиповског пробили на челну позицију А групе Еврокупа.

Кикановић је по завршетку меча био задовољан како својом тако и игром свог тима који је остварио и четврти тријумф на страни.

"Мислим да смо заслужено победили. Добро смо се припремили за утакмицу, од првог до последњег минута смо играли добро. Знали смо шта су јаке, а шта слабе стране у тиму Звезде. Испоштовали смо савете тренера до краја. У првом полувремену је била офанзивна утакмица са обе стране, можда нисмо било довољно агресивни у дефанзиви, међутим у полувремену смо се договорили да појачамо агресивну игру у одбрани, и покушамо да постигнемо лагане поене. Мислим да смо имали добре проценте, добро смо погађали за три поена и после несрећног пораза од Бреше код куће победили смо Црвену звезду. Победили смо све екипе у гостима, остају нам још две утакмице код куће где треба потврдити ове победе на страни. Звезди желим све најбоље у наставку такмичења", изјавио је Кикановић.

Овај меч је био пун емоција за њега, играо је против свог некадашњег клуба.

"Од слетања на аеродром било ми је необично. После осам година сам се вратио у "Пионир", заиграо, како се то каже за "супротну" екипу. Хвала навијачима на лепом дочеку. Наравно, и ово је део професионалног живота, морао сам свој посао да одрадим на најбољи начин", признао је Кикановић.

Он сматра да је нешто агресивнија игра Монака у наставку направила проблем црвено-белима.

"Наша агресива је отежала Звезди игру у другом полувремену. За три поена смо добро погађали, играли смо стрпљиво, тражили смо слободног играча у најбољој позицији. Ушли смо у меч са много проблема. На почетку меча смо остали без Џералда Робинсона, због проблема са леђима. Током викенда се повредио Лазарик Џонс, буквално смо играли са једним плејом, Нидамом, а помагао му је Лакомб коме је природна позиција "три" или "два". Жао ми је што се то дешава, у Истанбулу против Галатрасараја смо извукли победу са осам играча. Таман смо се вратили, почели да играмо у пуном саставу и ето, уследиле су две нове повреде. Џонса неће бити три недеље, ипак, уз све проблеме остали смо заједно и успели да остваримо важну победу за нас. Уколико на домаћем терену остваримо две победе, верујем да ће то бити довољно да будемо минимално други, а са победом у Андори вероватно и први у групи", закључио је Кикановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар