Новак: Да ли се Роџер пентрао по планини?!

Новак Ђоковић у прва два меча у Лондону није изгубио ни сет. Делује свеже, а после победе над Александером Зверевом причао је и о Роџеру Федереру.

Тенис 15.11.2018 | 09:30
Новак: Да ли се Роџер пентрао по планини?!
Швајцарац је после пораза у првом колу, променио праксу, прескаче тренинге између мечева и чини се да му то доноси резултат, јер је успео да победи Доминика Тима.

Новака су питали да ли је и он спреман да уради нешто у том стилу, нарочито јер је он током сезоне користио слободно време да се пење по планини Сен Виктоар у Француској.

"Је ли се то Роџер јуче пентрао по планини?, упитао је шаљиво српски тенисер алудирајући на одлично издање швајцарског тенисера у мечу са Тимом.

Он каже да је и он као Федерер умео да примену такву тактику, прескакања тренинга.

"Наравно да Роџер најбоље познаје своје тело. Има толико сезона иза себе, тачно зна шта је потребно радити у одређеним тренуцима. Некад је мање боље. И са тим сам потпуно сагласан. Током своје каријере и ја сам правио сличне потезе усред турнира и то је функционисало. Понекад вам је потребно да се склоните од свега, искључите. То је та врста филозофије", поручио је Новак.

Федерер планира да не тренира и пред меч са Кевином Андерсоном.

"Урадићу то поново. Није ствар у првом мечу била ни у мом форхенду, ни бекхенду ни сервису, већ у мојој глави. Понекад вам је потребан одмор. Играо сам много тениса у последња два месеца.Отуда сам Нишикоријев меч гледао на путу ка хотелу. Тпо је било позитивно. Имао сам времена за причу. Сви у тиму смо дошли до закључка да треба спустити лопту. Уживати са породицом, доћи срећан и насмејан назад не знајући ни који је дан", рекао је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар