Агњешка Радвањска завршила каријеру!

Пољска тенисерка Агњешка Радвањска решила је да окачи рекет о клин.  Радвањска пресекла: Крај каријере! Пољска тенисерка одлучила је да се повуче после 13 година професионалног бављења тенисом!

Тенис 15.11.2018 | 10:30
Агњешка Радвањска завршила каријеру!
Она се на тај корак одлучила како је рекла јер није у стању да одржи жељени ниво форме и резултата.

Некада друга играчица света, која је освојила укупно 20 титула, пала је 75. место светске листе.

"Нажалост више нисам у стању да тренирам и играм на начин на који сам навикла. У последње време моје тело не може да испрати моја очекивања", написала је у саопштењу 29-годишња Пољакиња.

Она је каријеру започела 2005, а пре шест година је остварила највећи успех на Вимблдону, када је играла финале. Тада је од ње на теренима Ол Ингланд Клаба била боља у три сета славна Американка Серена Вилијамс.

Радванска је два пута играла полуфинале Аустралијан опена (2014, 2016) као и једно четвртфинале Ролан Гароса (2013).

Агњешка Радвањска је преломила - завршава каријеру у 29. години.

Пољакиња је недавно најавила ту могућност, јер због бројних здравствених проблема, од којих је онај са стопалом нерешив, није у прилици да игра на највишем нивоу.

"Нажалост, више не могу да тренирам и да играм на начин на који сам навикла. Време је за нове изазове, за нове идеје, једнако узбудљиве као и оне на терену, надам се", написала је Радвањска између осталог у подужем писму на Фацебооку, након одлуке да напусти тенис после 13 година професионалне каријере.

Агњешка Радвањска најбољи пласман на WТА листи имала је у јулу 2012. када је била друга играчица света, а три године касније тријумфовала је на завршном турниру сезоне.

Укупно је у каријери освојила 20 WТА пехара, али никада гренд слем. Пољакиња је играла финале Вимблдона 2012. године, али ју је тада победила Серена Вилијамс.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар