Топ 50 играча: Лука најбољи, четворица Хрвата!

Сергеј једини "Орао"! Специјализовани фудбалски портал Гоал. цом објавио је листу 50 најбољих фудбалера на свету и на њој је и српски репрезентативац.

Фудбал 16.11.2018 | 15:15
Топ 50 играча: Лука најбољи, четворица Хрвата!
Сергеј Милинковић-Савић налази се на 40. месту листе коју са првог места предводи најбољи фудбалер планете за ову годину Лука Модрић.

Кристијано Роналдо је умало био најбољи у избору споменутог портала и трећу годину заредом, заједно са Модрићем је у Реалу освојио Лигу шампиона, али се Хрватска пласирала у финале Мундијала.

Мохамед Салах је трећи, Килијан Мбапе четврти, а Лионел Меси пети. У првих десет су још и Де Брејне, Варан, Кејн, Гризман и Марсело. Занимљиво је да је најскупљи фудбалер планете Нејмар тек 24, а Хрвати поред Модрића на листи 50 најбољих имају још двојицу играча.

Марио Манџукић је на 25, Иван Ракитић на 28, а његов имењак Перишић на 34. месту. Сергеј се описује као играч кога је Лацио успео некако да задржи овог лета. Предности су му висина и снага уз јако добру контролу лопте.

Прошле сезоне је Милинковић-Савић учествовао код 22 гола, 14 је дао сам, а наместио је још осам. Његова цена је око 100 милиона евра, пише Гоал, а представљао је и Србију на СП у Русији, где наша репрезентација није прошла групу са Швајцарском, Костариком и Бразилом.

Међутим, када се на крају ове сезоне листа буде ревидирала, лако се могу десити измене јер је ове сезоне Сергеј у лошој форми, док у Немачкој одлично игра Лука Јовић за екипу Ајнтрахта.

Иза Сергеја је Рахим Стерлинг, а на последњем, 50. месту листе је Андрес Инијеста који од ове сезоне игра у Јапану.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар