Ђоковић декласирао и Зверева за другу побједу у Лондону!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стигао је на корак до полуфинала Завршног турнира у Лондону, другом победом у групи "Густаво Куертен".  Добар је Зверев, али је Ђоковић много бољи! Најбољи тенисер света савладао петог играча са АТП листе и уписао и другу победу на АТП финалу у Лондону.

Тенис 14.11.2018 | 17:15
Ђоковић декласирао и Зверева за другу побједу у Лондону!
Ђоковић је у другом мечу у престоници Енглеске лако изашао на крај са Александером Зверевим из Немачке, резултатом 6:4, 6:1.

Новак није блистао, посебно не у првом сету, али је питање победника успео да реши у финишу тог и почетком другог дела, па ће му сада бити само потребан један сет да овери прво место у групи.

Њега ће јурити за два када се буде састао са Марином Чилићем који од 21 сат игра против Џона Изнера у дуелу двојице поражених из првог кола.

У првих неколико гемова први тенисер на АТП листи није успевао да припрети ривалу, посебно јер је Зверев сервирао изузетно добро, али је кључни детаљ виђен у деветом гему. Тада се Србин суочавао са брејк лоптама, обе је неутралисао и већ у следећем дошао до предности од 1-0.

Само се чекао тренутак када ће направити одлучујући корак, то се десило десетак минута касније, што је покренуло фуриозну серију до краја меча.

Новак је остварио други везани тријумф над Зверевим и сада води 2-1 у међусобним дуелима, пошто је Саша тријумфовао у њиховом првом окршају у Риму.

Новак Ђоковић игра супериорно и то је потврдио и на другом мечу завршног турнира сезоне.

После Џона Изнера, савладао је и Александера Зверева у другом колу групе "Гуга Киртен" и обезбедио пласман у полуфинале.

ЂОКОВИЋ - ЗВЕРЕВ 2:0, по сетовима 6:4, 6:1, после 78 минута игре.

Најбољем тенисеру света то је била друга победа против Немца у каријери, уз један пораз, и то у низу, после тријумфа у полуфиналу мастерса у Шангају прошлог месеца.

Зверев је био далеко озбиљнији и тежи противник за Ђоковића од Џона Изнера на старту турнира, и то захваљујући добром сервису. Он је имао и прве брејк лопте на мечу (4:4 и 40:30), али му Новак није дозволио да их претвори у вођство, па му је одмах у наредном гему узвратио истом мером, али их и искористио.

Немац се држао у егалу са првим рекетом света врло кратко време у наставку (1:1), али када је сервис престао да га служи, а нервоза почела да расте, није му било спаса.

Ђоковић је добио пет гемова у низу и после 78 минута игре уписао победу.

"Није то баш био невероватан тенис, али победа је победа. Мислим да сам играо добро, боље у наставку, јер ми је Саша отежавао сервисима у првом сету, али је попустио у другом", рекао је Новак после друге победе у низу у Лондону.

Новак ће у преосталом мечу у групи, у петак, играти против Марина Чилића, док ће Зверев одмерити снаге са Џоном Изнером.

Пласман у полуфинале избориће по два најбоља тенисера из сваке групе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар