Можда је вријеме да Ливерпул покаже моћ!

Клоп кренуо на Барселону! Може ли да среди лујку из Француске?! Црвени желе да потроше око 97. 000. 000 евра за Усмана Дембелеа.  Ливерпул се поново спрема да сруши рекорд! Према писању енглеских медија, Јирген Клоп неће жалити новац да доведе играча Барселоне.

Фудбал 15.11.2018 | 22:00
Можда је вријеме да Ливерпул покаже моћ!
Претрпљени ударац на гостовању Црвеној звезди није пореметио Ливерпул, јер је уочи новембарске паузе савладао Фулам 2:0 и остао непобеђен у Премијер лиги.

У трци за деценијама чекану титулу, "Редси" тренутно заостају два бода за лидером, такође несавладаним Манчестер ситијем и зато су на Енфилду ипак мирни отишли на кратак одмор, после којег ће наставити борбе на два фронта, уз планирање онога што долази у јануару.

А, тада ће Ливерпул очигледно кренути у још једну офанзиву на тржишту.

Према писању енглеских медија, клуб са Енфилда спреман је да поново обори свој рекорд и да доведе скупљег играча од штопера Вирџила Ван Дајка, плаћеног Саутемптону 84,5 милиона евра.

Овог пута, мета енглеског великана је резервиста Барселоне Осман Дембеле (21).

Тренутно четврти најплаћенији фудбалер у историји коштао је Барселону прошле године 105 милиона евра плус додатних 40, али се у дресу Каталонаца није усталио ни у стартној постави, а самим тим ни доказао да је вредан толико новца.

Француски крилни нападач, рођен 1997. године, пролазио је и кроз проблеме са повредама и одсуствовао је читаву прву полусезону на Ноу Кампу, али ни опорављен није остварио бољи учинак од 10 голова и исто толико асистенција на 38 утакмица. Поврх тога, све чешће "испливавају" приче о његовој недисциплини, које су додатно подстакли потези тренера Барсе, Ернеста Валвердеа и селектора Француске Дидијеа Дешана.

Валверде је прошлог викенда склонио Дембелеа из такмичарског састава због "проблема са стомаком", а Дешан је раније говорио да је брзоноги нападач један од оних који имају навику да касне на тренинг.

Јирген Клоп наводно је спреман да помогне Французу да се врати на ниво игара из Борусије Дортмунд и за то је спреман да обори клупски рекорд. Односно да га у јануару плати више него Ван Дајка.

У години на измаку Немац је на три најзвучнија појачања потрошио 207 милиона евра. Тим новцем је купио Ван Дајка, Алисона Бекера и везисту Набија Кејту.

Луис Суарез пре четири, Филипе Кутињо прошле године, идеја да у блиској будућности то буде и Роберто Фирмино, међутим, док челници Барселоне спремају напад на јој једног фудбалера Ливерпула лако би могло да се деси да им Црвени отму другог најплаћенијег играча у клупској историји – Усмана Дембелеа.

Француски крилни везиста непрестано прави проблеме на Ноу Кампу. Ем касни на теренинге, ем се понекад из чиста мира на њима не појави, ем лута по граду без дозволе клуба, остаје касно, неретко се и опија, морали с у челници каталонског гиганта да ангажују тим људи који би му ушао у траг и, за почетак, контролисао шта једе (обично је то била брза храба) иИ где излази, а све би било у реду да на терену враћа улог од 115.000.000 евра колико је плаћен Борусији из Дортмунда као замена за Нејмара.

Разуме се, тешко је било надоместити одлазак Бразилца, међутим, није се ни бивши фудбалер Рена претргао да у томе успе, због чега се последњих дана све гласније помиње могућност да већ у јануару напусти Каталонце. Први заинтересован за потпис 21-годишњег Дембелеа је Јирген Клоп, те енглески медији уверавају да је спреман да потроши око 85.000.000 фунти – мало јаче од 97.000.000 евра – не би ли приволео челнике Барсе да несташног фудбалера пусте на Енфилд роуд. Два су разлога због којих Немац жели баш Усмана Дембелеа. Први су његове брзинске способности и процена да би се сјајно уклопио у нападачки тим, те растеретио неког из трилинга Мохамед Салах – Садио Мане – Роберто Фирмино. А други жеља да прошири кадар у нападу на дуго чекану титулу Премијер лиге, коју Ливерпул сања још од 1990, па му је у трци са Манчестер Ситијем и Челсијем, као главним конкурентима, потребан још један додатак.

Уколико Барселона пристине на цену од 97.000.000 евра био би то нови клупски рекорд Ливерпула. Прошле зиме стигао је Вирџил ван Дајк из Саутемптона за 79.000.000 евра, а Француз би то далеко надмашио. Као главно, намеће се питање Барсине жеље за пословањем. Да је Дембеле проблематичан јасно је као дан, а потврђено јучерашњим састанком неколико директора Блаугране са менаџерима младог Француза. Мундо депортиво истиче како им је предочено да клуб има стрпљења за играча, али исто тако да не може у недоглед да толерише испаде, без обзира на таленат. Агенти су се сагласили, обећавши да ћеУсмана узети под своје и довести у ред.

Мада, ако нису успели за годину и по колико је у Барселони…

Ту ситуацију покушаће да искористи Јирген Клоп, а ако се зна да је Немац познат по присном, можда чак и превише лабавом, односу са играчима, можда се самом Усману Дембелеу иде на Острво. Напокон, можда је и време да Ливерпул покаже моћ, да купи играча Барселоне, а не само да их тамо продаје.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар