Потврда коалиције са Додиком

Власт у Републици Српској биће по мјери Милорада Додика. У Палату је данас стигао и бивши СДС-овац Обрен Петровић. Ушао је на споредни улаз. Подршку Обрену Петровићу пружио је Борис Јеринић који је кадар СДС-а и актуелни замјеник министра одбране БиХ, али и Урош Гостић, алфа и омега СНСД у Добоју. Гостић ипак није био на састанку, његов задатак је очигледно био да Петровића допрати до циља. На састанку су договорене конкретне ствари, које је и данас медијима преносио СНСД-ов портпарол.

Република Српска 14.11.2018 | 16:00
Потврда коалиције са Додиком
''Обрен Петровић ће бити посланик у Клубу СНСД-а у ПД ПС БИХ, а два народна посланика који су уз Обрена Петровића, такође, ће приступити Клубу СНСД у НС РС'', рекао је након састанка портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Осим потврђеног заједништва у Републици Српској и на нивоу БИХ, пао је и договор који се односи на избор будућег градоначелника Добоја.

''Пошто ти идеш сада за посланика, ми смо спремни да ти кажеш ко је за градоначелника...ми ћемо подржати кога ви кажете'', рекао је Милорад Додик Обрену Петровићу на састанку у Палати.

Спекулише се да је тој функцији најближи Борис Јеринић. Будући да подршка Обрену Петровићу неће изостати, данас је у Палати подвукао шта му је битно.

''Битне су процедуре за Дом народа, Вијеће народа у Вијећу за хрватског  .. без икаквог условљавања ми подржавамо, зна то предсједник. Са нама је најлакше у смислу оног што смо се договарали и значи немамо ми никаквих услова'', рекао је Петровић.

''Удовољићу вам ја, покушаћу вам удовољити'', одговорио је Додик. 

Удовољиће Милорад Додик и Драгану Чавићу. Данас је лидер НДП-а заједно са колегама из странке дошао на разговор у предјседничку Палату. Чавића је поздравио Урош Гостић који је чекао исход разговора у једном оближњем кафићу. Након поздрављања Чавић и његове страначке колеге, за разлику од Обрена Петровића, ушли су на главни улаз. Милорад Додик је Драгану Чавићу рекао шта му је важно.

''Важно нам је да имамо двотрећинску већину. Та већина је потребна мени из два разлога. Као члан Предсједништва морам увијек да имам стабилну већину овдје у Парламенту за било шта ако тамо нешто није у реду. И друго, мислим да је крајње вријеме да ми ријешимо и рашчистимо ово око Устава јер то стоји већ 10 година и о тој методологији проучавамо како то може код правника, али мислим да о томе треба причати некада посије'', рекао је Додик.

Оно што нису оставили за послије јесу договори о формирању власти. НДП ће подржати СНСД.

''НДП је дио скупштинске већине у свом пуном капацитету и подржавају Радована Вишковића за мандатара. НДП је тражио једно министарско мјесто али морам да нагласим да НДП није инсисирао на позицијама, инсистирали су на неким другим стварима и ми смо са своје стране како да живот у РС буде бољи'', рекао је Ковачевић.

То министарство требало би да буде Министарство трговине и туризма, а према нашим информацијама, НДП планира да предлажи Бориса Гашпара за будућег министра. За 2/3 већину потребно је 56, а Милорад Додик, за сада, има подршку 55 посланика.

Занимљиво је да се рачуна на четири посланика НДП-а. Ипак, Крсто Јандрић је упитан. У кратком телефонском разговору потврдио нам је да не жели у коалицију са Додиком и да неће бити дио већине. Своју одлуку ће, каже, званично саопштити у понедјељак на конститутивној сједници НС. 

(БН)

Коментари / 52

Оставите коментар
Name

Како онда

14.11.2018 15:14

Па шта ако је потребна скупштинска већина за неке важне одлуке у РС и ако то учине српске странке. И Путин је разговарао са Тачијем па није због тога добио осуду јавности. У чему је проблем људи. Не волите кад се срби свадјају а не волите ни кад сарадјују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

14.11.2018 15:44

Па ниста,народ да има да ради и заради плату неби размишљао ко је папак а ко не,они хоће да се гледа дневник у пола 8 и почиње ријалити...народ и нормалном друштву не зна нити га интересује ко је премијер или пресједник.

Name

професор

14.11.2018 15:54

Цеститам новим папцима на свесрдној подрски. Апелујем на власт да овим поцетницима одрзи курс о основном понасању папака. Додусе, мислим да су дотицни прелетаци са вецим искуством, али ово је моје лицно мисљење на кога се не треба ослањати. Све најбоље!

Name

дусанцули

14.11.2018 16:12

Треба нам 2/3 већина за промјену Устава којим би Република Српска постала насљедна династија фамЕлије Додик. Фала Богу, штанцају Водјини насљедници будуће принчеве и принцезе тако да нема бриге за опстанак лозе. Реално говорећи, имају и с чим за разлику од вас у Водју вјерујућих кметова.

Name

ре како онда

14.11.2018 16:41

Како па шта. Чиста превара народа. Камо среће да постоји кривична одговорност за овакве поступке.

Name

тикон

14.11.2018 16:41

Секташи нове ере, саклони ме боже...

Name

Ведран

14.11.2018 16:47

Просјецан цовјек у РС који има око 1000КМ мјесецно примање,вози ауто око 10 год старости,углавном је надобудан,намрстен,уобразен,самозив,не поздравља на улици никог кога бас не мора...Е таквом оваква ситуација одговара,нароцито корупција,безакоње и сл.јер је тако многи и досао до таквог примања. Они са мањом зарадом цуте и трпе,гледају куда це збрисати преко границе,а о оним са вецом платом од неколико хиљада КМ нема ста ни да се прица. Људи су медјусоно раслојени,завидни,неповезани,заинтересовани само за лицне потребе. Зато драги политицари,властодрсци и опозициони,полтрони,папци и кртице,ректални алпинисти и други,гледајте само како це те своје дзепове напунити јер у РС народа скоро да и нема

Name

Прелетац

14.11.2018 18:29

Дјаво да их носи нема овде поправног

Name

Игипоп

14.11.2018 23:03

Био сам у Берти кад сам их угледао..Онај мали сељачић Јериниç самодопадно улази са оним идиотским осмијехом...Серем им се на власт и политицаре

Name

то браћо

14.11.2018 15:23

Тако се прави самостална Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

14.11.2018 15:55

Самосталност се састоји од независности, а бице остварена мозда једног дана када нам ММФ не буде морала додјељивати кредите!

Name

ммф

14.11.2018 17:22

ММФ нам није уопште потребан јер ми задњих пар година враћамо три пута више него што се задужујемо. то су дугови остали још из старе југе, те они поратни, ово што сад узимамо је само да им замажемо очи. јер кад виде да им не требас онда они максимално раде против нас. ми идемо у правцу повећања просечне плате на 1000 марака и наставку великих инфрасртуктурних пројеката.

Name

Ре ммф

15.11.2018 06:49

Ти или си необавјештен, глуп или се зајебаваш!

Name

издаја

14.11.2018 15:25

Сви ови што су издали, су продали изборе, тако што је Додик (који је луд) преко њих платио контролоре и бројаче па су уништавали гласове за СЗП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРАТОНЦИ ТРЧЕ ПОСЉЕДЊИ КРУГ

14.11.2018 16:45

Павић га дође у улози Пантелије. И онда ће тестамент, као посљедњи чин.

Name

Ре

14.11.2018 17:52

Браво србске патриоте слога је увијек добро досла

Name

Ре ре

15.11.2018 06:50

Зна Додик шта је патриота, запалио преко гране чим је почео рат!Гдје вас нађе тако глупе све до једног?

Name

БОБА

14.11.2018 15:30

ДАЛЕКО СУ ОНИ ОД НАРОДА.ОНИ МАЛО ОБРАЋАЈУ ПАЖЊУ НА НАРОД.СВЕ ШТО КАЖУ ЛАЖУ.ОНИ ИМАЈУ ВЕЛИКИХ ЗДРАВСТВЕНИХ И ПРИВАТНИХ ПРОБЛЕМА ЗАТО СЕ ИЖИВЉАВАЈУ. О ЊИХОВИМ ПРЕВАРАМА СЕ КОМЕНТАРИШЕ НА СВАКОМ ЋОШКУ.МЕША СЕЛИМОВИЋ ЈЕ ОДЛИЧНО ПОЈЕДИНЕ ЛИКОВЕ ИЗ ПОЛИТИКЕ ОКАРЕКТЕРИСАО.ТО СУ ПОЛТРОНИ,УЛИЗИЦЕ РАЗАРАЧИ ДРУШТВА ,ЉУДИ БЕЗ МИЛОСТИ БЕЗ ТРУНКЕ КАРАКТЕРА.ТО ЈЕ НАЈБОЉЕ ПОКАЗАО СТЕВАНДИЋ, ОБРЕН ПЕТРОВИЋ, ЧАВИЋ, БЈЕЛИЦА И СВИ ОНИ ДА ИХ НЕ НАБРАЈАМ КОЈИ ВАРАЈУ ОВАЈ НАРОД НА ЈЕДАН ПРИМИТИВАН ,ЈАДАН БЈЕДАНИ НЕВИЂЕН НАЧИН.ГАДЉИВИ СУ ЈАДНИ СУ ДА ЈАДНИЈИ НЕ МОГУ БИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем

14.11.2018 15:35

Срби се неби сигурно свађали да имају паметнија поса тј да имају могућност да живе као људи а не на ивици егзистенције...то хоће ове политичке елите да се о њима прича да нам дају свој ријалити...народ у уређеним земљама нормално живи и не занима га ко је с ким у коалицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

14.11.2018 16:51

Нису то "политицке елите" него простаци и неуки прелетаци, папци. А таквима не треба поука, него дјела која исти сматрају неприкосновеним.

Name

Танак лед, а топло

14.11.2018 15:38

Чавић други пут на леду. А ко га то навуче, лед је танак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госпођица Хаџипешић

14.11.2018 15:44

Овај Борис Јеринић или како се већ зове..,добро се ухљеби.Сад ће 4 год. примати око 2000 хиљедарке,шатаће Бањалуком..па,мало кафане,мало ресторани.Мало виски,мало кока кола добре рибе итд.Зна мали шта је живот и како треба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није свеједно

14.11.2018 16:02

На споредни улаз таквих устамова улазе само спијуни, достављаци и неко ко се крије од сопственог народа. Хоцете функцијенародне а бјезите од истог. ФУЈ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс до смрти

14.11.2018 16:27

Сви који воле сдс у души морамо бити сложни мићемо нормално ово издрзат са вукотом на целу а ови сто су народ изварали неће никад висе бити мирни бог ће им судити

Name

Ста ако је,

14.11.2018 17:39

Усао на споредни улаз, да не изадје из добојске фотеље са лисицама на рукама?

Name

Демо Куратија

14.11.2018 17:22

Па нису оних 50% будале сто не излазе на изборе,ова двојица главоња десно су добили гласове управо зато сто су били против Додика,а сада су са њим,али добро,ста цес,тако ти је када зивис у ,,Нагорно Карабаху,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонсиглиере

14.11.2018 17:26

Судећи према оном што телевизије приказаше, призори данашњи зорно подсјећају на прве кадрове првог дијела чувене филмске трилогије Кум. У сјени раскошне куће, у позадини свадбеног весеља, Дон Цорлеоне прима госте. А гости снисходљиво исказују безрезервну лојалност, сервилно траже помоћ и заузврат исто тако обећавају подршку и све штосе очекује од њих. Прича се тихо, испод гласа, и не много, ваљда да се и тиме нагласи и не наруши готово стерилна свечаност тренутка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

14.11.2018 19:17

Браво мајсторе!

Name

Студент

14.11.2018 17:29

ЕТО ВАМ НАРОДЕ, А ВИ СЕ СВАЂАЈТЕ СА КОМШИЈАМА, РОДБИНОМ, БРАЋОМ, СЕСТРАМА ЗА КОГА КО ГЛАСА!! ЈЕЛ САД СВЕ ЈАСНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема лијека

14.11.2018 17:37

Како год , стање је ипак дефинитивно болесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

14.11.2018 17:42

Браво Милораде овим је Милорад показо људство и карактера после свих оптузби и не истина ипак је као побједника на изборима позво опозиција да заједницки дјелују ста мислите да је обратно па ови сзп БИ изгубили измедјусе за фотеље имали смо примјер последње цетири године док су гласали у сарајеву нису хтјели да цују за рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Симо

15.11.2018 06:55

Е мој Симо теби нема помоћи! Ем неписмен, ем глуп, а мисли да је паметан! Нема горе комбинације!

Name

Букачевић

14.11.2018 18:19

Ајте вамо брацо, да славимо српску слогу и јединство. Цекам вас на аутобуској на Сокоцу, па моземо ици недје друго да јање окренемо и славимо. И да запјевамо - Од Требиња до Новога Града, Борис Гаспар са народом влада. Он је Цавицева узданица, никад није био издајица. Ајте вамо брацооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

14.11.2018 18:28

Крсто Јандрић није упитан , тврди пазар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јана

14.11.2018 20:01

Засто мислис да Крсто Јандриц тврди пазар. није он фукара, као сто су цавиц и крсмановиц. Да је хтио да подрзи Бурлу, до сада би га подрзао.

Name

попара

14.11.2018 18:29

Дам глас СДС и НДП да скину Бају са власти а они пацови се приклоне Баји,који сте ви клосари .за вас назив папак је комплимент

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марлон Брандо

14.11.2018 19:06

Не знам вама,а мени је ово исто као и поцетак филма кум

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

14.11.2018 19:46

Био сам на њиховим предизборним скуповима шта је чавић на тим скуповима причао благо речено тешке осуде на рачун додика и владе да троше народне паре вјероватно му је сад понудио дио народни паара кад је промјенио мишљење .Какав образ тај човјек има да може сад гледати додику у очи. Оба имају добар желудац а јако слаб образ.

Name

Рокy

14.11.2018 20:11

Нико ме није изненадио као Чавић. С њим би смио и у рат поћи, толико сам повјерење имао у њега. Још не могу да вјерујем. Показао ми је да о политици, образ, чојству, појма немам. Е Чава, Чава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.11.2018 06:16

Није он отисао Додику из материјалних разлога.То руља не капира.Цава мисли да мозе да допринесе несто за РС.А сигурно су му се згадили многи из СДС и ПДП.Нароцито они који су исли на трг.Тим поступцима се диве само они који су изразито политицки незрели.Ту су Бореновиц и Говедарица показали да у њима не станује политицар.

Name

Дразо

15.11.2018 17:23

Смрадови

Name

ООО:

14.11.2018 20:18

БРАВО ИЗДАЈИЦЕ ЉУДИ КОИ СУ ВАМ ВЈЕРОВАЛИ И ДАЛИ СВОЈЕ ПОВЈЕРЕЊЕ НА ИЗБОРИМА А ВИ ЊИМА НОЖ У ЛЕЂА ""ЗА СИТАН НОВАЦ""......ИМАТЕ ВЕЛИКО ОГЛЕДАЛО ЗВАНО ЧУБРИЛОВИЋ, ОН ЈЕ БАР МИРНО ОТИШАО А ВАС ДВА БИ МОГЛИ "НАГЛАВАЧКЕ ИЗЛЕТИТ ИЗ ВЛАСТИ ВРЛО БРЗО"" ,И ОНАКО НЕ ПРИПАДАТЕ ЈАТУ У КОЈЕ СТЕ УПАЛИ??????.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицан Бјелица са Сокоца

14.11.2018 22:07

Вратиће њега сенилни Цицан Бјелица у СДС на главном одбору, колико је човјек пукао наступом на ФТВ страшно! И он да буде некоме алтернатива СТРАШНО! Само му нису јавили да Додик више нема мјеста за њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Цицан

15.11.2018 06:58

Размонтирао га је Шукало на ф тв-у синоћ. Није знао шта га је снашло. Просто је било неугодно гледати!

Name

Цхарлес

14.11.2018 22:15

Постизборно мешетарење потпуно обезвријеђује изборне резултате и излазак на изборе чини смијешним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан Шараба

14.11.2018 22:20

Шефе (Чава) па мене сте искључили из странке зато што сам урадио исто што и Ви сад! Ко ће Вас искључити?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

По хитно

15.11.2018 09:59

Вратити Шарабу у странку. Околности се измијениле, услови сазрели. Шараба је визионар. А не пијевац што се рано јави.

Name

Мићо Трећина

14.11.2018 23:00

Човјек се не оглашав пустио овог аветињу Цицана да блеји а он ће да буде пресједник СДС-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бухаха

15.11.2018 00:53

Е моје овце, за кога сте ви гласали! Нек вас сад сисају

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

15.11.2018 04:43

Љигама битне фотеље а Додик хоће да ослаби опозицију. Ја мислим да ће само очистити опозицију од лешинара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

22&54

15.11.2018 07:29

Благо нама сада у Добоју можда ћемо следеће изборе имати поштене и фер, да нас више не покрадају ови из СДС . ниједни ранији избори нису били по вољи бирала , пошто су пресједници комисија увјек били најближа родбина бираних. Тако је и на овим изборима где сам гласо супруга народног посланика Небојше Марић била члан изборне комисије ( замјеник пресједника) зато јој је супруг тако глатко прошо на изборима. Свјесни свог лошег рада праве брз трк преласка из странке у странку и имају своју корист да и даље ојаде овај сиромашни народ. А Добојлије ће и даље бити брез радних мјеста без плата и на рубу тешког риромаштва прелетачи одлетеше тамо где ће и у народном периоду добро се богатити , а камиони ће поново за 20 мјесеци развозити бијели туцаник по селима за пишљиви глас одабраним тајкунима трпи глупи народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

15.11.2018 18:36

Нека иде ко ским хоће у власт ја хоћу да живом као сав нормалан народ ,нама треба рад и новац и људе неби интересовало ко је на власти само да нам буде добро и да више кренемо на боље.Доста је више раскола између људи због политике хоћемо право на нормалан живот,здравство и да једемо свој зарађени крун а не туђи.

ОДГОВОРИТЕ