И даље траје протест радника

- Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске предложило је да Милан Кецман из овог министарства буде именован за вршиоца дужности директора Шумског газдинства (ШГ) "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару.

Република Српска 14.11.2018 | 13:39
И даље траје протест радника
Помоћник министра за шумарство и ловство у ресорном министарству Горан Зубић рекао је новинарима у Источном Дрвару да је ово приједлог и став министра Стеве Мирјанића, да на мјесто вршиоца дужности директора буде именован Кецман, дипломирани инжењер шумарства, јер је довољно искусан и компетентан, из Дрвара је, радио је у овом ШГ и познаје ситуацију.

Он је истакао да је став ресорног министарства да је ово добро рјешење за превазилажење ситуације у ШГ, те да је приједлог неутралан у односу на било какву политику или шта друго.

"Ово је привремено рјешење до избора директора ШГ према конкурсној процедури", напоменуо је Зубић.

Зубић је рекао да су представници ресорног министарства у Источни Дрвар дошли да би била извршена примопредаја дужности, те навео да је генералном директору "Шума Републике Српске" Ристи Марићу наложено да пошаље комисију која то треба да спроведе.

"Јављено ми је да је јутрос формирана комисија, која треба да стигне у Источни Дрвар", додао је Зубић.

Он је напоменуо да би Марић, као директор предузећа "Шуме Републике Српске" чији је власник Влада Српске, требало да поштује одлуку ресорног министарства.

Вршилац дужности директора ШГ "Клековача-Потоци" Никола Јанковић рекао је новинарима да Управа "Шума", односно генерални директор именује и разрјешава директоре шумских газдинстава, а не ресорно министарство.

"Признајем само рјешење генералног директора о мојој смјени, а то да ли је ово била нечија иницијатива, министра или неког другог, показаће се данас", поручио је Јанковић.

Он негира тврдње девет радника овог ШГ да им је јутрос уручио отказе, наводећи да су то дисциплински поступци, односно понуда радницима да се у року од неколико дана изјасне о томе да ли су извршили повреду радне обавезе.

Јанковић је, коментаришући незваничну информацију да је генерални директор "Шума" умјесто њега за ову позицију предложио друго лице, рекао да има неке информације о томе, али да не жели да открива појединости.

Радници ШГ "Клековача-Потоци", који траже смјену Николе Јанковића наставили су и јутрос протесте, најављујући да блокада Управе газдинства неће престати док Јанковић не буде смијењен са позиције.

Улазна врата и прозори на згради Управе и даље су заковани.

Девет радника Шумског газдинства тврди да су добили отказе, јавно негодујући због таквог Јанковићевог поступка.

Радницима подршку дају новоизабрани посланик СНСД-а у парламенту Републике Српске Никола Шпирић, начелник Дрвара Горан Броћета, начелник Источног Дрвара Милка Иванковић, Синдикат Шумског газдинства "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару и делегат Српског клуба у Дому народа прламента ФБиХ Миле Марчета.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дрвар

14.11.2018 14:02

Шпирица за директора !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подиц

15.11.2018 06:27

Милета пансионца за директора, Он је вец једном Клековацу припојио Дриницу а сад је обецао Рибнику. Он је цовјек од ријеци. Нема даље. Људина !!!!!!!

Name

Вултурес

14.11.2018 14:36

Ставите јос плаката миле и зељке радујте се њиховој побједи а сад вам излази на нос.и нек вас је смјенио.цитав дрвар гласа за њих а сад кукате ма јос вас треба муцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

14.11.2018 14:48

Свака част на коментару,тако је.

Name

зељко крнета

14.11.2018 17:51

Е моји земљаци ,мајкани моји, незнате ста цините. Ја знам да је нас Тито давно покварио да од нас нема ни људи,ни јунака у задњем рату, ни пријатеља а ни цестита домацина. Хтјели ми то признати или не тако је. Узалуд вам труд да русите младог цовјека који је покусао да медју вама уведе реда, да зарадите своју плацу у сумарији а не да љенцарите, Срамота је износити оволике лази на рибницане али ви то радите и за све оне који нису из насег Дрвара, То је срамота, мене је стид сто сам дрварцанин ових дана кад све ово погледам, Слусате једног коцкара, једну људску несрецу Милета Марцету .пансионца који нема ни куцета ни мацета , срамота СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

крајиска ганга

15.11.2018 06:14

Е свака ти цаст Крнета ,нека и у овој дрварској секти има неко цестит, хвала ти од срца и свих гламоцака, Оно сто овдје хоцу да казем јесте да треба само отици у Потоке и мјесто Увала па видјети слику гдје од 9 становника (Марцете,Лукац и Стевандиц) немогу заједно па су цак и 2 гробља направили тамо. О каквом они јединству прицају они, Навикли су само да развбаљују, То цека и Клековацу ако им се попусти. Пред нама је ,,,,!

Name

xxл

15.11.2018 07:35

браво за Жељка и његов коментар зар ико нормалан може слушати Марчету "пансионца"

Name

Дукс

14.11.2018 22:51

Гдје има да директор се шепури пред новинарима и изиграва пауна? Нема нигдје него у Потоцима. Ту може бити директора само из Дрвара, остало је млаћење празне сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врбљанац

15.11.2018 04:35

ОВО ЈЕ НАПАД НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ Ово сто се ради у Потоцима је напад на Републику Српску из Федерације БиХ, То ко не разумије заиста нема мозга, Погледајте ко протестује у Клековаци и са којим циљем,Милка Иванковиц,полуписмена зена без елеменарног образовања долази из Федерације, инструисана од стране\Милета Марцете неписменог пробисвјета,коцкара и како за њега његови казу> Нула од цовјека<,Дуско Агиц предсједник Скупстине Истоцни Дрвар са средњосколским образовањем и вјецити студент,алкос и до јуце предсједник Сопцијалиста а сада прелетио у СНСД,кабадахија зиви у Федерацији, и брига га за Републику Српску, Скупстински одборници (Петковиц .Спирицев слуга,неписмен ,сеоска бараба,зиви у федерацији, Бајиц В. полуписмен, зиви у федерацијио,Ана Стојциц .хрватица невјенцана суприга Дјумица Мирослава (растурила му брак и од њега направила фукару има основну сдколу , а он предсједник Син диката у Клековаци) зиви у Федерацији , СВИ одборници воде политику у Истоцном Дрвару а зиве у федерацији али руку на срце од 12 или 13 становника колико има ова опстина у РС ( а на изборном списку 127) једино је алкос Јоцо Марцета становник И.Дрвара син Љиље која стварно води политику у овом планинској забити и дрзи алкохолна пица и једној страцари,богати се на тудјим глупостима и колико воли РС показује да овој насој Дрзави ниста не плаца од обавеза ,опија људе и наговара их на русење свега сто је прогресивно, тјера цовјека врбљанца,младом и успхесног сколованог момка који има цеститу породицу,дјецу, домацин,успјесан привредник и то све са неозењеним,пропалим,залуталим ,неписменим ,сумњивог морала и свега другог из ФЕДЕРАЦИЈЕ и тиме русе насу РЕПУБЛИКУ СРПСКУ а нас Предсједник ЦУТИ и дозвољава одметнутом дјелу СНСД да води СЕОСКУ ПОЛИТИКУ, Ово је сустина САГЕ ИЗ ИСТОЦНОГ ДРВАРА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

15.11.2018 08:17

Суштина саге из Источног Дрвара је то што се отпуштају радници из Дрвара а запошљавају радници из других општина. СТА ЈОС ХОЦЕТЕ ОД ТИХ ЉУДИ??? Од 25 сумарских инзињера из тог газдиства нема нико ко се мозе поставити за директора него треба довести кадар са стране по политичкој линији! Српске шуме су у дубиози а ово газдинство је један од ријетких позитивних примјера гдје се послује позитивно и гдје се води рацуна о свим аспектима пословања. И Ста сад??? Треба те људе смакнути и по политицкој линији довести из Рибника кадрове Мире Јуришића који су већ уоропастили Рибничко газдинство. То вам неце проћи. Дрварском сумом ће газдовати Дрварски инзињери и крај прице. У самом газдинству и данас и вец дуги низ година раде заједно људи и из Рибника и Дрвара па цак и из Бања Луке људи раде тамо и никад није било никаквих проблема. То су насе колеге и ми сви заједно радимо. Проблем је сто је Шумска мафија бацила око на огромно богатство сума Дрвара и Клековаце. То вам неце проци. Клековаца је била и а даље це бити газдинство за примјер да се мозе остваривати добар пословни резултат уз правилно користење ресурса и цување сумског богатства. МАРШ ОД НАС ЛОПИНЕ!