ЕК: Изненађење у Партизановој групи!

Тренто закомпликовао ситуацију у Партизановој групи! Кошаркаши Трента победили су АСВЕЛ резултатом 79:77 у седмом колу групе Ц Еврокупа.  Крафт од подгоричког изгнаника до Треновог јунака – Асвел пао пред фењерашем.  Феноменална партија америчког плеја.

Кошарка 13.11.2018 | 23:40
ЕК: Изненађење у Партизановој групи!
Екипи Партизана, која се налази у овој групи, није добро дошла победа представника Палаканестра јер сада имају исти скор победа, с тим што црно-бели имају утакмицу мање.

Тренто је до тријумфа предводио Дастин Хог са 20 поена и 10 скокова, док су двоцифрени још били Крефт (11п), Форај (11п) и Флокадори (10п).

У пораженом саставу Миро Билан имао је дабл-дабл учинак (16п и 10ск), Кауди је убацио 15, Слотер је постигао 14 поена, док је Тио Маледон меч завршио са 10 поена и три скока.

Српски кошаркаши Никола Радичевић и Никола Јовановић нису играли за италијански тим.

Када је реч о осталим мечевима, Уникс је на гостовању савладао Лијетувос Ритас са 87:81, док је Тофаш славио у Пољској против Гдиње са 87:77.

Прогнан из подгоричке Будућности Арон Крафт је решио да покаже кошаркашкој јавности да јесте евролигашки калибар, па је повео фењераше из Трента до неочекиване победе над водећим тимом Групе Б.  Асвел је страдао у трилер завршници у Италији – 79:77.

Французи су два минута и 46 секунди пре краја имали вођство од 72:68, али је потом уследила серија домаћег тима од 9:1. Баш се Крафт тада разиграо, убацио пет поена у та два минута, седам у последњој четвртини, а истакао се и луцидним потезом у самом финишу. Еј-Џеј Слотер је наиме погодио прво слободно бацање и уздајући се у офанзивни скок, а на инструкцију тренера Звездана Митровића, намерно промашио други пенал. Ишла је лопта у аут и вероватно би Асвел имао још један напад, али се Крафт бацио и у секунди сетио да лопту само ошамари на други крај терена. Довољно да истекне време.

Крафт је меч завршио са 11 поена, најефикаснији у победничком тиму био је Дастин Хоџ са 20, а имао је и 10 скокова. Бето Гомеш је убацио 16 кошева, наш Никола Радичевић, тек пристигао у Тренто, није улазио у игру.

На супротној страни је Миро Билан постигао 16 поена и имао 10 скокова, Шарл Кауди је стао на 15 поена,Слотер на 14. Некадашњи бек Црвене звезде Демаркус Нелсон је уписао по пет поена и асистенција, уз по три скока и три украдене лопте.

Друга победа Трента и други пораз Асвела, који ће морати да се стрпи пре но што буде могао и званично да каже да је у ТОП 16 фази.

У Виљнусу, Ерик Меколум је са 18 поена у последњој четвртини, укупно 26 поена (шут за два 8/10), уништио Ритас и потврдио да није случајно што је једини још и пре овог кола обезбедио пласман у нареду рунду – 87:81. И Ритас још има шансе, посебно ако Ди-Џеј Сили буде играо као вечерас (19п, 6ас), али у Групи Д руски тим једноставно нема конкуренцију.

У Групи Б Роберт Апшо је доминирао под обручима, али Асеко Гдиња није имала решење за бековску линију Тофаша. Искусни Сами Мехија је уписао 22 поена уз пет асистенција, Дијанте Герет је помогао са 21 кошем и још пет успешних додавања и Турци су славили са 87:77.

ЕК, група Ц:

Тренто – АСВЕЛ 79:77

среда:

18.00 Зенит – Партизан
20.45 Валенсија – Турк Телеком

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар