Партизан пред Зенит: На побједу!

Да ли ће Партизан на таласу позитивних резултата и атмосфере надвисити Зенит у Санкт Петербургу? Вања Маринковић поручује: "Идемо на победу".

Кошарка 13.11.2018 | 21:45
Партизан пред Зенит: На побједу!
Непријатна вест о повреди Радета Загорца пред меч Еврокупа у Санкт Петербургу затекла је црно-беле, али упркос томе црно-бели су намерни да наставе позитивну серију.

По слетању на аеродром Пулково у Санкт Петербургу, Вања Маринковић је извештачима београдских медија рекао да очекује много тежу утакмицу него у Београду, из више разлога.

"Они су у Београду играли без свог главног играча Брендана Џенингса, као и без Сергеја Карашева, а они ће у среду бити на терену. Очекујем њихово боље издање, али и наше. Видећемо како ће бити, ми идемо на победу", рекао је Маринковић.

Уз то, Зенит је познат као "домаћинска" екипа. Прецизније, боље игра на свом паркету него на страни, а Маринковић гласно упозорава и себе и саиграче да не смеју да дозволе противнику да направи разлику на старту меча.

"Уз мирну главу и паметну игру, можемо до победе", каже Маринковић.

О томе што је нови тренер Андреа Тринкијери унео позитивнији дух, бољу атмосферу, из којих су проситекли резултати, Маринковић примећује:

"Ова екипа може доста. Били смо у негативној серији, сада смо нанизали три победе. Надам се да ћемо наставити овако".

Тринкијери је у Санкт Петербург повео 11 играча, укључујући и Александра Аранитовића, који је добио предност у односу на Ентонија Брауна.

Утакмица Зенит - Партизан биће одиграна у среду од 18 часова. Партизан је у првом сусрету добио Зенит 89:82, а тада је кључну улогу одиграо Раде Загорац.

ГРУПА Ц

Парови 7. кола:

уторак

Тренто - Лион 20.30

среда

Зенит - Партизан 18.00
Валенсија - Турк Телеком 20.45

ТАБЕЛА: Лион 5-1, Валенсија 4-2, Зенит 3-3, Турк Телеком 3-3, Партизан 2-4, Тренто 1-5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар