Тили: Навијачи траже да гледају Федерера!

Директор Аустралијан Опена и функционер ТС Аустралије Крег Тили, одговорио је на оптужбе Жилијена Бенетоа да се Роџер Федерер фаворизује у Мелбурну.

Тенис 14.11.2018 | 22:45
Тили: Навијачи траже да гледају Федерера!
Бенето је за радио РМЦ Спортс изјавио како Швајцарац две године уназад има повлашћен третман на Аустралијен Опену.

Такође, помињао је и сукоб интереса, јер су Федерер и Тили међу људима који су у организацији Лејвер купа. Тили је тим поводом издао саопштење у којем је објаснио своје виђење ситуације.

"Када се прави распоред тениских мечева, директор турнира узима у разматрање многе факторе. Играчи и навијачи су приоритети. Али чак и међу овим групама има много различитих захтева. Тај распон иде од тога шта сами играчи воле, да ли су повређени или имају здравствених проблема, па до захтева телевизијских кућа за преносима чији програм такође мора бити испоштован због њиховог посебног тржишта. Поврх свега тога је други ниво разматрања који укључује читаву логистику тима за прављење распореда, који мора да предвиди евентуалну дужину мечева, некада и данима унапред, па све до свакодневних ствари која се тичу промене временских прилика", каже Тили.

Када је конкретно реч о Федереру, Тили каже да је битан фактор и то што га публика у Аустралији једноставно обожава.

"Што се тиче играча, треба рећи да је Роџер Федерер тенисер који се не виђа тако често и који се сматра јадним од финансијских најисплативијих спортиста света. Годинама уназад га у Аустралији бирају за најомиљенијег спортисту. Навијачи желе да га гледају на највећем стадиону а ТВ куће желе да његови мечеви буду у ударнм термину. И мислим да нема директора турнира на свету који те факторе не би узео у обзир када прави распоред. То је случај са свим великим именима у свету тениса и спорта уопште", напоменуо је Тили.

Он се у подужем извештају осврнуо и на Лејвер куп рекавши да је Тениски савез Аустралије поносан на успех овог такмичења које је, по њему, један од најуспешнијих догађаја у свету тениса у протекле две године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар