Ускоро изручење Мамића Хрватској?

Здравко Мамић би могао ускоро да буде изручен Хрватској због извлачења 200 милиона куна (око 55 милиона КМ) из Динама, за шта га терети УСКОК у другој оптужници.

Регион 13.11.2018 | 17:52
Ускоро изручење Мамића Хрватској?
Наиме, како сазнаје загребачки портал "Индеx.хр" са Жупанијског суда у Осијеку, врховни суд укинуо је одлуку Оптужног вијећа којом је Здравку Мамићу одређен истражни затвор.

Оптужно вијеће сада ће поново засједати и донијети нову одлуку о истражном затвору за Мамића.

Ако се Мамићу опет одреди истражни затвор, могао би се активирати Уговор о изручењу с БиХ, јер је дјело за које га терете почињено након потписивања споменутог Уговора.

Подсјетимо, Здравко Мамић осуђен је у јуну на шест и по година затвора због извлачења милиона из Динама. Осим што је неправоснажно осуђен на 6 и по година затвора, Мамић мора да врати 52 миллиона куна. Пресуду је дочекао у Међугорју. 

Зоран Мамић неправоснажно је осуђен на 4 године и 11 мјесеци, Милан Пернар на  четири и два мјесеца, а Дамир Врбановић на три године. 

Извор: Индеx.хр

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пицоусти из Јајинаца

13.11.2018 21:35

Нека бега у РС, може бити градоначелник Добоја или Сокоца, пошто Петровић и Бјелица иду на министарска мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

14.11.2018 09:34

МИ ГА ПОЗИВАМО У БИЈЕЉИНУ.И ЗА ГРАДОНАЦЕЛНИКА ИЗАБРАТИ.И НА ЦЕЛО БИЈЕЉИНСКОГ СДС..А...АЛИ СТВАРНО.МАМИЦУ ДОБРО ДОСАО.АЛИ ОД СРЦА ТИ ЗЕЛИМО ДА ДОДЈЕС.ДОЈУЦЕРАСЊИ ЦЛАНОВИ ПРОПАЛЕ СТРАНКЕ СДС И НАДАМО СЕ ДА ЦЕС НАМ ПОМОЦИ ОКО ДОБИЈАЊА ХРВАТСКОГ ДРЗАВЉАНСТВА И ПАСОСА.ОД СРБИЈЕ ЦЕКАМО ПИ ДВЕ ГИДИНЕ И ТРИ.А НЕБИ МИ НИ КОД БЈИХ.МИ БИ КАО МИГРАНТИ ДАЉЕ.МАМИЦУ ДОБРО ДОСАИ У БИЈЕЉИНУ

ОДГОВОРИТЕ