Дортмунд капарисао Педриња за 25.000.000!

Млади Бразилац прошао све тестове, посао ће званично бити завршен у јануару. . .

Фудбал 14.11.2018 | 15:00
Дортмунд капарисао Педриња за 25.000.000!
Дортмундови навијачи су на ловорикама. Клубу са Вестфалена годинама није ишло овако добро, али то не значи да се људи из управе опуштају. Ради се пуном паром и то на ангажовању нових клинаца који ће кроз чувени систем Лусијана Фавра експлодирати. 

Треба ли да набрајамо: Џејсон Санчо (18), Јакоб Брун Ларсен (20), Кристијан Пулишић (20), Дан Аксел Загаду (19), Ашраф Хакими (20), те "ветерани" Волф (23), Филип (24), Дауд (22), Вајгл (23), Дијало (22), Аканђи(23). Чекају се још Александер Исак (19) и Серђо Гомез (18).  

Фали можда мало бразилске крви и у Борусију су решили да је прибаве. Његово име је Педро Виктор Делмино да Силва, познатији је под надимком Педрињо и има 20 година. Игра за Коринтијанс. Средином октобра ове године експедиција из Дортмунда боравила је у Сао Паулу где је водила преговоре са агентима овог момка и како јављају неки извори из Бразила - капарисала га.  

Вест је поткрепљена фотографијом на којој се налазе људи из Борусије и представници младог крилног нападача. Немци су повели чак и псохолога који је обавио разговор са играчем и његовим менаџером. Договор је следећи: Борусија ће сигурно имати право прече куповине, а Коринтијанс може током јануара да очекује званичну понуду тешку не мање од25.000.000 евра за 70 одсто вредности овог момка. Јер толико припада Коринтијансу. 

Исти извор наводи да преговори око откупа преосталих 30 одсто од његових заступника иду у добром правцу. 

Оно што је охрабрило челнике Дортмунда да направе неку врсту "предоговора" јесте извештај психолога који је направио детаљну анализу и процену да би Педрињо кроз само годину дана могао да буде озбиљан актер на бундеслигашкој сцени. Све то када је "глава" у питању. Што се физикалија тиче стручњаци из Дортмунда су донели закључак да ће исти, ако не и нешто краћи период бити потребан за стицање неопходне мишићне масе.  

Бразилци пишу да су приликом тог састанка у Сао Паулу у принципу договорени и лични услови за момка, плата и дужина уговора. 

Ако ћемо по снимцима, Педрињо је класично бразилско "крилце". Лаган играч, мекана нога, суптилан дриблинг, брзина, пробојност.... Делује да поседује све, осим поменуте снаге за јаку европску лигу. Али у Дортмунду су убеђени да то неће бити никакав проблем да се "накалеми". 

Подсетимо, Бајер Леверкузен је сличног играча довео протеклог јула из Васка и платио га 18.500.000 евра. Ради се о Паулињу. Додуше, момак је нешто млађи, има 18 година. За сада је одиграо само 82 минута у дресу Веркселфа...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар