Нешићу уручено велико признање

ЈП „Путеви Републике Српске“ и њеном в. д директору Ненаду Нешићу данас је у Новом Саду, у оквиру Седмог Дунавског бизнис форума уручено регионално признање „Дунавски цвет“.

Република Српска 13.11.2018 | 15:29
Нешићу уручено велико признање
„ДУНАВСКИ ЦВЕТ“ је уметнички рад академског сликара и академика Миливоја Унковића из Бањалуке. То је награда за развитак и просперитет Дунавског региона,награда за регионалну сарадњу отвореност људи, идеја и тржишта од Шварцвалда до Црног мора, за афирмацију европских вредности и стандарда.

У образложењу одлуке жирија, којом се „Путевима Српске“ и Ненаду Нешићу додијељује ово признање, између осталог се каже „ЈП „Путеви Републике Српске“, којим тако стручно и одговорно руководите, један је од лидера конкурентности и одрживог развоја и заслужује најпрестижније признање Дунавског Бизнис форума“. Жиријем је је предсједавао проф.др Радован Пејановић, са Универзитета у Новом Саду и предсједник Програмског савјета Дунавског бизнис форума.



Захваљујући се у име свих награђених директор „Путева Српске“ Ненад Нешић је истакао да је свако признање за добро урађен посао увијек представља част и понос, али и велики подстрек за још преданији рад.

„Чињеница да смо Јавно предузеће ''Путеви Републике Српске'' и ја као његов руководилац добитници престижне регионалне награде „Дунавски цвет“, представља изузетно вриједно признање за наш рад, за мене лично, као и за све оно што ово предузеће чини на модернизацији и побољшању саобраћајне инсфраструктуре Републике Српске, те подстрек за даљњи рад и будућа остварења“, казао је Нешић и додао да је ово признање и за Републику Српску, која, упркос свим изазовима, улаже у развој својих путних комуникација, настојећи да се што боље повеже са регионом. 

Нешић је нагласио да Путеви Републике Српске ревносно раде на изградњи и побољшању квалитета главне и регионалне путне мреже Републике Српске те да ову путну мрежу чини укупно 4.132,102 км путева: «То су путеви који повезују градове и људе, који воде до заједничког циља свих нас – економски просперитетне, отворене према свијету, развијене заједнице запослених, задовољних људи.»



У свом обраћењу на овом регионалном бизнис форуму Нешић је рекао да су «Путеви Републике Српске» у посљедње три године, колико је он на челу овог јавног предузећа, сваку годину завршали са добити и истакао: «При том смо реализовали или припремили за реализацију чак и пројекте који су четрдесет година чекали да се неко усуди да их изгради. Усудити се – први је корак на путу до успјеха, а ако тај корак прате знање, добра организација и тимски рад – тај пут води до звијезда», завршио је своје обраћање Ненад Нешић.

Нови Сад је 13. и 14.новембра 2018. годиине домаћин Седмог Дунавског бизнис форума, који, као и претходних година, окупља водеће личности из области бизниса, политике, дипломатије, науке, културе и медија из 14 земаља Подунавља.

Дунавски бизнис форум као нови модел комуникације прихватила је и Европска комисија, кроз учешће њених проверених кадрова, као што су: Курт Пусхингер, задужен за јачње институционалних капацитета, др Ханс Петер Хердличка промотер конкурентности и одрживог развоја, Франц Шаусбергер, директор Института европских региона из Салзбурга,који је и званични партнер Форума.

Основни задатак Форума је афирмација Дунавске стратегије, видљивост остварених резултата и унапређење сарадње на свим пољима привредног и друштвеног стваралаштва.

Организатори су: Медиа Инвент, Привредна комора Војводине и Институт европских региона из Салзбурга.

Извор: Инсајдер.ин

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

модрицанин

13.11.2018 15:43

Отпремнина мој Несицу. Путуј игумане и не окреци се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

13.11.2018 20:39

Тај Несиц је отварао уклањање наплатних куцица. Сигурно за то наградјен. Препотентан и дрзак.

Name

Арагоста

13.11.2018 21:12

Ха, ха најјача провала. Индијанац је прави... Ајмо Додо још њега па да прославимо...

Name

Деба

13.11.2018 15:56

Јел ово скривена камера?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааа

13.11.2018 16:06

Е кад су овакви перјанице наше, много је јасније зашто нам је овако како јесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чућете те га

13.11.2018 16:24

Дотични господин ће имати прилику да се докаже у парламентарној скупштини.Да чујемо његову промишљеност,припремљеност за поједине тачке на сједницама итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.11.2018 16:34

Да је мени знати колико је мене и сваког становника РС коштао тај комад папира. Е мој Павићу добро ви пролазите са Бајом шта би вам ја радио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивоте хахах

13.11.2018 20:04

Хахахаха,а у БЛ му кроје судбину док се он сликава са папиром

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

15.11.2018 17:01

Сматрам да бих ко је год то признање добио прије ове особе требао да то баци посто то сада није висе признање него срамота бити у истом рангу овакве особе.БЉАК И ОНИМА КОЈИ СУ ТО ИЗГЛАСАЛИ

ОДГОВОРИТЕ