Краљевски Астон Мартин иде на – вино

Британски престолонаследник прин Чарлс је велики заљубљеник у аутомобиле, у својој колекцији има троцифрен број возила, али се једно посебно истиче.

Занимљивости 13.11.2018 | 12:25
Краљевски Астон Мартин иде на – вино
У питању је Астон Мартин ДБ6 Воланте, који принц Чарлс има скоро 50 година, а који је у јавности постао познат 2011. када су се венчали Чарлсон старији син Вилијам и Кејт Мидлтон.

Међутим, оно што овај Астон Мартин чини посебним није то што је паркиран у краљевској гаражи, већ што као погонско гориво користи вино.

"Откили смо да може да иде на вишаг енглеског белог вина. Инжењери Астон Мартина су признали да аутомобил иде чак боље и да је снажнији него када користи бензин. Осим тога, дивно мирише вожње", рекао је принц Чарлс за ББЦ.

У међувремену, принц од Велса је своју колекцију у којој су између осталих Ауди Р8, Јагуар XЈ. проширио електричним Јагуаром И-Паце у уникатној Лоире плавој боји.

Краљевска породица пре свега поседује аутомобиле британских брендова попут Ланд Ровера и Бентлеyа, али често возе и Ауди па тако војвоткиња од Кембриџа Кејт има А3, а принц Хари С3, а некада је поседовао РС6.

Краљица Елизабета се вози у блиндираним Бентеyјима на биогориво од којих сваки вреди 10 милиона фунти.

Б 925
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар