Прави ли Додик нову УДБ-у у РС?

Хоће ли Додик прије одласка из Палате Републике указом основати "Савјет за заштиту уставног поретка", односно обавјештајну агенцију Републике Српске? Бивши припадници ДБ-а ту идеју здушно поздрављају. Да ли је у питању стварна намјера, или тек спин у оквиру припрема за борбу за преузимање ОБА БиХ!?

Република Српска 12.11.2018 | 23:05
Прави ли Додик нову УДБ-у у РС?
Идеја предсједника Републике Српске Милорада Додика о формирању националне службе за безбједност у РС наишла је на одобравање у првом реду бивших припадника некадашње југословенске Службе државне безбједности. До сада су се о тој идеји позитивно изјаснили Предраг Ћеранић, Средоје Новић, Џевад Галијашевић и други.

Заговорници ове идеје правни основ налазе у Уставу РС који каже да Предсједник Републике, у складу са "Уставом РС и Уставом БиХ и законом, обавља послове из области одбране и безбједности", и да може да "образује савјетодавна тијела и стручне службе за обављање послова из своје надлежности".

Директор некадашње Службе државне безбједности Републике Српске и први директор Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), Средоје Новић, сматра да је Републици Српској потребан савјет за заштиту уставног поретка, у којем би били заузимани кључни ставови који би били обавезујући за институције и представнике РС на нивоу БиХ.

Он је истакао да је најава предсједника Српске Милорада Додика да би Српска требало да формира своју службу националне безбједности изнуђен, али оправдан потез зато што Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) БиХ не ради свој посао у складу са Уставом и законом.

Новић, који је цијели радни вијек провео у сектору безбједности, сматра да би Република Српска, прво требало да оснује савјет за заштиту уставног поретка, чији би посао био да анализира све информације од значаја за безбједност Републике Српске, па и БиХ и региона.

– Могу се разматрати и одређена економска питања која задиру у сферу безбједности јер заштита уставног поретка подразумијева и заштиту њеног економског поретка – рекао је Новић.

Он је нагласио да би у савјету били заузимани кључни ставови који би били обавезујући за институције Српске и њене представнике на нивоу БиХ, те да Српска апсолутно има право на формирање савјета за заштиту уставног поретка и то могу да оспоре само злонамјерни.

– Е сад долазимо до онога о чему је говорио предсједник Српске. Кључни проблем у БиХ је што у ОБА сматрају да она рачуне мора да полаже појединим амбасадама и амбасадорима умјесто да Бањалуци и предсједнику Српске, без обзира на то ко је он и како се зове, предочи информације и упозна га о кључним питањима од интереса за безбједност Српске и БиХ – рекао је Новић.

Он је навео да, уколико шефови службе не нађу за сходно, иако су по закону о ОБА дужи да руководства ентитета, па чак и кантона, информишу о кључним безбједносним питањима и ако им не шаљу ниједну информацију, онда је потпуно рационално што предсједник Републике тражи да буде размотрена могућност формирања службе националне безбједности Републике Српске.

– Ако неко не ради свој посао и игнорише комплетно руководство Српске, он не заслужује другачији однос него да се прави пандан тој служби. Знам да ће то наићи на отпоре како појединих амбасада, тако и у Сарајеву, али та идеја и њена могућа реализација су изнуђен потез – рекао је Новић.

Декан бањалучког Факултета за безбједност Предраг Ћеранић сматра да та служба може бити у оквиру Министарства унутрашњих послова, Владе Српске или кабинета предсједника.

- Подзаконски акт, рецимо указ предсједника Републике, је најједноставнији правни оквир да се формира један тим, који би користио постојеће капацитете институција Републике Српске, направио једну платформу и дао смјернице за дјеловање, како бисмо могли предвидјети у којем ће се смјеру ствари одвијати, рекао је Ћеранић.

Ћеранић каже да мигрантска криза тјера Републику Српску на формирање тима који би се бавио стратешком анализом безбједносне ситуације. Сматра да за овај посао није потребно много људи и новца, него један компактан тим који би користио већ постојеће капацитете.

И Џевад Галијашевић, редовни коментатор безбједносних тема у медијима под контролом СНСД, истиче да је служба је потребна Републици Српској јер Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ не ради свој посао.

Он сматра да Републици Српској, њеном МУП-у и грађанима треба квалитетна служба која ће прикупљати, анализирати и дистрибуисати информације везане за заштиту уставног поретка.

- Служба националне безбједности је потребна зато што Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ ради противно Уставу и безбједности грађана. ОБА измишља да су књижевници, новинари и аналитичари непријатељи националној безбједности, прикрива терористичку пријетњу и брише биографије терориста који имају поријекло из БиХ, рекао је Галијашевић на састанку Координационог тијела за праћење илегалних миграната који је недавно одржан у Бањалуци.

Предсједник РС Милорад Додик је најавио да ће у наредних неколико мјесеци бити нових законских рјешења за борбу са мигрантским таласом. Ипак, приоритет је служба националне безбједности, о чијем оснивању ће размислити док му још формално траје предсједнички мандат.

Додик је након састанка Координационог тијела за праћење илегалних миграната преко територије Републике Српске истакао да су мигранти постали велики проблем, који неће сам од себе нестати и да се "треба размотрити могућност отварања службе националне безбједности".

Иза свега реченог могла би да се крије Додикова намјера да преузме контролу над Обавјештајно - безбједносном агенцијом БиХ (ОБА/ОСА). На челу ОБА је тренутно кадар СДА Осман Мехмедагић - Осмица, који је прије три године дужност директора преузео од Алмира Џуве. Џуво је био први обавјештајац БиХ од оснивања ове агенције у марту 2004. године, што би Додику могао да буде један од главних аргумената да за директора ОБА у наредном мандату буде постављен Србин, након двојице Бошњака.

Кључни проблем када је ријеч о обавјештајно-безбједносном сектору је што Босна и Херцеговина, а с њом и Република Српска,  није прошла лустрацију, односно није озаконила провјеру и уклањање из јавног политичког живота особа које су биле активне у службама безбједности комунистичког режима, како је то урађено у неким од земаља Источне Европе. Зато се и данас бивши службеници и доушници комунистичких тајних служби налазе у институцијама државног апарата, у привреди, па чак и у образовању. То потврђују примјери Предрага Ћеранића, који је декан Факултета за безбједност, Средоје Новића и Небојше Радмановића, који су високи функционери СНСД, и многи други.

Тешко је повјеровати да би се ти људи, данас пресвучени у "демократе", у случају формирања неке нове службе безбједности, добровољно одрекли недемократских метода којима су обезбјеђивали слијепу послушност грађана према комунистичкој "елити". Слијепа послушност једном вођи и припадност једној партији, за њих је животни и професионални кредо.

(Истинито)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Новак

12.11.2018 22:18

Тек це сад зајахати. Лик је откацио од силности на власти. Мозе му се јер има народ који је стока за торове. Опозиција у РС не постоји и она је овдје непотребна. Ста опозиција мозе понудити овом народу? НИста! Ако изадју са другим програмом. Који би могао и морао бити окренимо се евро интеграцијама, БиХ, правном систему, Натоу.. би одма била мртва у старту. Овако опозиција је опонасала Додика, бивајуци све сто је она само јаце.. волеци Србију и Вуцица висе од Милета, бивајуци висе проруски, .. ко бива бореци се контра корупције итд.. ма ниста.. Мени је све то јасно било 2009, па сам вани од 2011-те. Боли ме неправда, код нас, уосталом ко је Миле да уземе све то ко да је његово. Али ме и страсно брине, сад це од полиције правити војску, увалцити у ратне околности, али опет ми смо народ крмад, јединствено ограницени, примитивни. Другације једностано не мозе. Онај референдум је показао какви смо идиоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике очи

13.11.2018 03:37

Директор ове службе би требао бити свакако Ћеранић,он има значку ЦИА,а ЦИА га плаћа још од времена СФРЈ,врло добро знамо да је јадна будала из Лакташа у канџама ЦИА,још док је ишао у неку школицу у БГ.Сви ми мислимо да Милокрад одлучује о нечему,грдно се варамо.Он кад је нападао опозицију,причао о 40 енглеза,страним обавештајним службама,он је причао заправо о себи,Ћеранићу и Галијашевићу,они су тројански коњи у канџама ЦИА. Свако и мало образован и упућен то зна,не треба бити Серлок Холмс да се зброје два и два. Лукач је такодје у канџама Ћеранића,а Новић је стара будалетина која је радила за свакога,не знам коме све тај није продавао обавештајне податке.

Name

Идиот

13.11.2018 06:08

У свој тој насој глупости идиотизму среца је Новаце да имамо тебе просветитеља да нама затуцнаој крмади отварас оци. Хвала ти. Како је вани?

Name

Игор

13.11.2018 06:25

Сто се пунтате. Као СДС није имао своју ДБ кад је био ма власти. Сјетимо се тих ликова и пљацке по РС. Премлацивања народа кад год се то обрвану прохтије.

Name

Пепеаруенде

13.11.2018 06:37

Мислим да је поента ова: Додик це уцинити све да сацува стецено богатство и своје сараднике. Смјесно је само то да један овакав криминализован лик има амбиције оснивати "националну безбједност" на крају мандата.

Name

РАСПУЦХИН

13.11.2018 07:07

Не прави нову јер је то иста она стара служба и исти стари "У"ДБА-ши. Једини му је проблем што су му , кадрови чак и у оној служби , били у рангу кокошара али су због тога тешко искомплексирани и јако опасни. Склизнули смо у потпуности (а то већ више година тврдим да ће се догодити) под власт "војне" хунте са дезертером на челу. Замислите колики је његов комплекс због дезертерства и шта је све у стању учинити због тога овом народу.

Name

За Новака,

13.11.2018 07:13

Поштен чловек не треба да брине, лопови и шпекуланти одма дизу прасину !

Name

добро јутро

13.11.2018 07:34

Ради се о тешким глупостима, не може се агенција правити на основу некаквог "указа", колико знам устав РС не познаје термин "указ предсједника", друга ствар озбиљна агенција мора имати закон о раду, то је дугачак и веома озбиљан текст. Он може основати некакву канцеларију плаћених ухљеба који су сврха самима себи, нешто као "сенатори РС".

Name

Кпд

13.11.2018 08:12

Голи оток сад у хрватској. Гдје це се сад смјестати русиоци насег система... у Мокро или у берковице или у осмаке?

Name

Пипо

13.11.2018 09:10

Враца се полако али сигурно комунистицки резим.После озне на реду је комитет.а Поруцене су и петокраке, капе тагоде се сију а зваце се Додитовке,а за дјецу се такоде ите како брине добице црвене мараме.Преговара се са Хрвадском око острва ГОЛИ ОТОК да се објекти кои су прилицно оронули да се реновирају под условом пет година ослободене кирије.

Name

удбаш Титов

13.11.2018 09:15

Ви што заговарате ту заштиту, сте рушитељи устава, јер штитите највећег непријатељ РС Додика и унуку усташког доглавника.

Name

Треба

13.11.2018 11:25

Само сви цасни људи и патриоте да раде за своју земљу и нема проблема.

Name

Оба

13.11.2018 15:25

НЕБОЈСА ЛАЗИЦ ЗЕНГА ЈЕДИНО РЈЕСЕЊЕ

Name

вујо

15.11.2018 14:16

Ми синови српски поручујемо Додигу да ћемо ослободити нашу земљу и да он предствља 20% становништва. Нећемо да бијежимо и вратићемо оно што су нам отели, а отели су све од средства за рад, до природних богаства, институција, инфраструктуре. Оставили су нам само чемер који се не зове Домовина.

Name

ОТОК

15.11.2018 15:06

Треба нам УДБА и Голи Оток.Све је то за нас за насе добро.Отац сина треба да пријави ако прица против власти за његово добро.Тако је било у доба Комунизма тако је и сад

Name

Глас народа

12.11.2018 22:21

Који болесни коментар!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2018 06:32

Цији си то глас?Од дрвета не видис суму.Болестан си ти и твој коментар.Цовјек рекао онако како јесте,без лази и уљепсавања.

Name

Ре

13.11.2018 06:33

Опасно воде народ у сукобе.. залосно сто народ не схвата..

Name

Х

13.11.2018 06:56

Сјеверна кореја 2

Name

Боба

13.11.2018 08:16

Оопааа па то је као сенатори РСа јој јој све за РС опљацканууу само зстита вама и васем богатству опљацканом под заститом институција злоупотребљених као и народа опљацканог !војна хунта са дезертером на целу !!срамота невидјена

Name

ниси ти глас народа

13.11.2018 08:25

Које болесно име за коментар. Стално питам како се можеш представљати као глас народа.

Name

Пендула

12.11.2018 22:26

Направио би Додик голи оток за Србе да мозе среца за исте па је обицни пресједник ентитета .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

13.11.2018 00:04

Хоће да страначки ДБ пребаци у званичну институцију.Клизе ка тим голооточким методама.Почетак је са премјештањем људи са посла због присуства на тргу на скуповима ПзД.Приватна држава болесног вође.Због ових ликова ДБ профила треба напустити РС.

Name

Ре

13.11.2018 04:43

Сто хитније увести Слузбу дрзавне безбједности Републике. Осмица неце радити за насу корист то је сигурно. Гомилају се проблеми, а министар безбједности БиХ је ограницених могуцности.

Name

дусанцули

12.11.2018 22:40

Водја у овом случају затеже канап до пуцања или боље речено тврди пазар како би имао што боље полазне позиције код преговора око формирања власти. Већи је проблем и ако се оснује та национлна служба против чијег формирања нисам, ко би је контролисао и каква би јој законска овлаштења била осим оних уобичајених а то је прислушкивање политичких неистомишљеника, својеглавих градјана, уопште опозиционара или једном ријечју "издајника". Не сумњам да би контрола црвене секте била пресудна над тим тијелом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миске

12.11.2018 22:41

Знаци савез дртина и лопова на целу са лоповом додиком би да прави слузбу која це се бавити заститом покрадене имовине од народа а коју су покрали додик и кукови и пријатељи......како це вас пензионисати ЕУ хехе а додо це безģаћ бити ловљен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били...

12.11.2018 22:44

Видла заба да се коњи поткивају па и ома дигла ногу. Насто смо спали ни бог нам висе не мозе помоци. Мрак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

12.11.2018 22:55

УДБ-а као судба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

12.11.2018 22:57

Даће Бог да је направи !

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

12.11.2018 23:11

Има 72 године,сто не иде у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

12.11.2018 23:34

то је спин јер то није дејтонски.. то је као оно са референдумом .. питање миграната није српско питање него европски проблем и тиме се не могу бавити срби. они само могу имати кампове да их прицувају. јер ти људи одосе даље и европске безбједоносне слузбе морају да реагују због лицне сигурности. тако да је то супљак над супљацима ил нека нова фора за прање пара.. хахаххахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економски поредак хахах

12.11.2018 23:44

Па знаци првог на мјере Додика, Цубица и Буду, па они нас унистили скроз на скроз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новиц

12.11.2018 23:49

Па зар ти Средоја ниси требао бити у пензији јос у СФРЈ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро питање

13.11.2018 06:06

Све док се мозе паламудити и за то купити силне новце, биће он у колу.. То је јос Дјиласов кадар.

Name

Цццц

13.11.2018 06:14

Па био је, први пут..

Name

Игор

13.11.2018 08:43

Ово је клонирани Средоја . Сад се спрема модел Средоја 3 . Продемократски АР2Д2 . Замисли морас сјести за исти сто и слусати овог рептила , Галијасевица или Цераница ?! Хахахахаха узас

Name

Засто подизати прасину

13.11.2018 04:30

Ако неко хоце да представи Додика како це са овим да прави репресалије то је крајње смијесна тврдња. Додик је мала беба за Вуцуца или за оно сто је радио Милосевиц. Додик превисе попуста појединцима који омаловазавају ово друство на сваком кораку. Тито је био легенда када је прописао вербални деликт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.11.2018 07:55

Код Тита су сви били запослени и ниси слушао од родитеља "чекај сине док буде плата". Није било ни потребе за вербалним деликтима. Дјеца била васпитана и образована, а политицари колико год узимали (највећи домет нека викендица и бољи ауто) били су културни.

Name

Ре ре

13.11.2018 08:24

Нису код Тита сви били запослени. Запослени су били цланови партије, а остали су се иселили у западне земље ''трбухом за крухом''. Дакле, исто све као сад.

Name

за ре

13.11.2018 08:44

Хало, хало људи! Па до када ћемо више причати како је било некад?! Уосталом зар не видите да су генерације које су рођене у Титово вријеме родиле своју дјецу, шта су направиле?! Доста ми је тих прича кад улепшавања и умотавања у сјајни папир да је све било како треба, а данас није. Зашто онда те генерацијемојих другова и другарица васпитаних и културних људи нису нешто од тога пренијеле на своју дјецу. Ја више не вјерујем да су се водили правим вриједностима, нису имали од кога научити, тако да се и данас живи безобразлук покондирено представља као највиши облик моћи, имања и шта све не. Пошаљем дијете у школу пристојно, очувано, тамо се нагледа туђих одвратности, постане немоћно и прима у своју главицу слике које је немогуће избрисати. Само кад се сјетим одређених домаћих филмова који су пуни насиља, пуни голотиње, а гледало се, репризирало, били смо дјеца! Ма ФУЈ!!! И у Титово вријеме је било оних који нису имали, оних који су тешком муком зарађивали оно што су имали, а данас погледај само како је данас!

Name

Реалитиц

13.11.2018 04:39

Јадна ли си Српска Републико када те бране Пејина унука, лактаски бурло и Галијасевиц..... како ми се цини СУДБА би могла само да озваници пребијање и убијање људи, тровања, прислускивања. И врапци знају да постоје паралелни системи прислускивања у власти. Али овај народ или изрод није боље ни заслузио. Напријед до пропасти!!! Под маском Српске!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

13.11.2018 05:24

Велик сам противник Додика и његове партије али ово је јако добра идеја и требало је и раније да буде формирана ова слузба обзиром да је ОСА, као и суд БиХ једно тијело које све цини на стету остала два народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горуца потреба

13.11.2018 05:55

То је давно прије требало формирати,мада знам да је била оаваква агенција,док КФОР једног дана није досао и заплијенио им опрему.Посла колико хоцес.АИД ровари по РС уздуз и попријеко.Треба похватати Србе који раде у РС за АИД.Бицете изненадени гдје цете их све наци..Ово је само један правац гдје треба дјеловати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.11.2018 09:04

Чини ми се да ће сви који било шта кажу против Додика бити проглашени сарадницима АИДа

Name

Q

13.11.2018 06:17

Превисе је он полетио уфурао се да је фаца.Глуми председнике велики дрзава а најобицнији предцедник једног малог ентитета.Ајде сто се он игра са собом али игра се и са овим народом.Казу власт гора завист него од хероина .Е па овај је пукко од власти.Мисли да се мозе играти са слузбама велики сила .Да мозе тако да се игра са Амбасадорима највеци земаља.А зна се ста су Амбасаде засто слузе и ко су заправо Амбасадори ти земаља.Такве дрзавнике су те слузбе скинуле попут великана једног Садама Гадафија Цеусеског .Па они овог пјеваца испод сатор могу смакети за 5 мин али јавно неце јос јос им треба будала на балканукоја це сирити ратну реторику красти задузивати РС.гдје ефективно ради на одласку омладине.Сад би опет на будјет и безбједноснеслузбе.Па имависе Будјетлија него радника.Од цега Спекулусе се да вец сад има оно званицно 6милијардинезваницно над 8 милијарди дуга.Игра се скроз је оболио од диктатуре новца власти.Најгоре сто овај народ испаста због његови глупости.Ко то напада РС гдхе су ти спијуни Соросевци па он је Соросевац нато цовјек дасак вјетра на балкану и све остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобода

13.11.2018 06:22

Ако тежимо опстанку и самосталности онда нам треба служба државне безбједности али под условом да буду или ратни ветерани са искуством или млади родољуби који ће уистину радити за српски народ а не као у Србији све воде швабе и ЦИА заједно са титоистичким удбашким кадром...ако ће та служба бити филијала циа-е онда боље да је не прави нико,јер шта ће нам?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА

13.11.2018 08:18

А у којој то дрзави на овим просторима не управљају амери, швабе и острвљани? Такве дрзаве нема. У овој би се том списку могло додати јос 10-ак страних служби.

Name

119

13.11.2018 06:26

Врло је потребна српска служба ради заштите српских интереса и интереса Срба у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жабац

13.11.2018 06:36

Служба је већ давно направљена! Само се чека да се ствари формализују и нађе погодан моменат да се то коначно и објави! Потписујем до последње тачке коментар цијењеног постала " Истинито " !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

13.11.2018 06:39

Па незна Додик ста да ради са својим силним криминалцима а једино за то су спремни па да и њих некако ухљеби на дрзавни рацун да их немора плацати из властитог дзепа.Криминалац је криминалац а и дрзава нам таква. Дзукела треба прво судство и тузиластво довести у ред јер се незна висе ни ко пије ни ко плаца умислио будала да је Путин бозе ме се клони

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко нама

13.11.2018 07:14

Какви су ово лешинари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

13.11.2018 07:35

Срби су такав народ да не могу живити без УДБЕ или тортуре од стране окупатора. Срби који су за вријеме бивше државе радили као шпијуни и затварали Србе без икаквог основа су само промијенили дресове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак 100 %

13.11.2018 07:58

Постовани БН-овци и ви сносите одговорност за лош изборни резултат опозиције у РС-у. Лосе сте коментарисали властодрсце те сте без икаквих конкретних доказа све оптузивали. Додо је само вас искористио и ниста висе. Лосе стање у РС-у се наставља наредне цетири године,зао ми је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека нека

13.11.2018 08:01

Сами смо га бирали ето нам сад. Само тако миле гази по народу боље није ни заслузио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Под хитно

13.11.2018 08:32

треба ојацати Републику Српску.Тако треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потребно

13.11.2018 08:36

Додик изгледа прави јединство, а за незналице и неупућене то је издаја и куповина и продаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

13.11.2018 11:01

Оа треба прво сав снсд затворит и нацелу додика неради се ту о неком постењу тога нема вецсе ради о уводзењу диктатуре ве ви требате дасе јавно изјасните да буде дозивотни газда на свим пољима од бирова за тапосљавање па све гдјесе морају паре дати а ви узмите мотку и добро сисајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х

13.11.2018 13:45

Гази Миле,"лафе".Тешко држави која нема јаку опозицију.

Name

Емпирија

13.11.2018 20:54

Нема од тога ништа. У четири или шест очију биће му културно, јасно и разговијетно савјетовано да то не чини, да повуче ријеч, ЈЕР ИНАЧЕ..??!! И он ће подвити ону ствар, као и много пута до сада. Јер, то је савјет који се не одбија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

страшно

15.11.2018 12:25

Тај термин УДБЕ не постоји у демократији ЕУ то је најновији намет диктатора да има сигурност за своје афере и пљачку даљу у будућности са хоботницом и коалицијом против свих који другачије мисле својом главом и својим пропалим животом код бурле у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТО ПОСТОЈИ ОДУВИЈЕК. удба=снсд

15.11.2018 13:07

Није никад ни престајала са радом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снајпер

15.11.2018 13:29

Гледају пуно америцких филмова,каква служба за националну безбједност,нисмо ми американци,нек нам дају да радници имају најнижу плату 1500 км,то је онда нацинална бездједност,а што се тиче тајних слузби њих има свака странка,неке су јавне,друге су тајне,свима је велики новац заједнички,знате ли колико камиона и авиона пуних ирацких илибијских долара је отисло у кув ајт и америма

ОДГОВОРИТЕ