Кармело и Хјустон - већ крај?!

Према писању америчких медија, НБА звезда на заласку могла би да напусти Рокитсе после само десет утакмица.

Кошарка 13.11.2018 | 21:30
Кармело и Хјустон - већ крај?!
Пре почетка прошле сезоне, након селидбе из Њујорка у Оклахому, Кармело Ентони (34) ироничим осмехом је одговорио на питање како ће се навићи на улогу резерве.

Десетоструки учесник Ол-стар утакмице и четвороструки олимпијски шампион смејао се дуго и тим осмехом без речи поручио да нема намеру да буде на клупи. Испоставило се да у Тандерима није оставио дубок траг (иако је почињао утакмице) и да му је после те сезоне речено да Оклахома планира даље без њега.

Подсетите се како је то изгледало.



Минулог лета, Ентони се растао са Оклахомом, па формално прешао у Атланту, која је преузела обавезу да му исплати 27,9 милиона долара. Међутим, Хоукси нису били његова крајња дестинација, већ је после неколико дана завршио у Хјустону, са којим је потписао једногодишњи уговор на 2,4 милиона, које ће зарадити мимо новца који ће му исплатити Атланта.

Финансијски је прошао одлично и на почетку сезоне 2018/19 је био задовољан, миран и оптимистичан. Штавише, Кармело је истицао да у Оклахоми просто "није успело" и да је стигао у франшизу у којој жели да буде.

"Знам шта могу да донесем, шта још могу да урадим и шта и даље имам. Моје самопоуздање је исто и увек ћу рећи да не желим да уђем са клупе. Ипак, сада боље схватам шта је моја улога", изјавио је после доласка у тим Џејмса Хардена и Криса Пола, који је прошле сезоне играо седму утакмицу финала Запада против Голден Стејта.

Међутим, поново није испало како се надао.

Према писању портала "ЕСПН", неколико играча и чланова стручног штаба Хјустона сматрају да је Кармело Ентони већ одиграо своју последњу утакмицу за тај тим. Челници франшизе наводно траже најмирнији начин за растанак и труде се да поштују то што је Ентони у добрим односима са члановима екипе и што је, ипак, будући члан Куће славних.

"Мело" је у претходне две утакмице ван екипе уз објашњење да је "болестан", а није се прикључио саиграчима ни на путовању у Денвер, где ће "ракете" играти у ноћи између уторка и среде.

Према тим информацијама, сасвим је могуће да Ентони већ до тада не буде члан Хјустона.

Ентони је за Хјустон одиграо 10 мечева (двапут био стартер) и просечно је постизао по 13,4 поена, уз 5,4 скока по утакмици. На терену је проводио по 29,4 минута.

"ЕСПН" је објавио да су се унутар тима повели разговори о томе како Кармело може да помогне екипи, посебно после његовог лошег наступа против Оклахоме, у којем је постигао два поена и погодио само један од 11 шутева.

То би могла да буде и његова последња утакмица за Хјустон.

Иако генерални менаџер франшизе Дерил Мори уверава да ће легенда играти када оздрави, као и да је Ентонијев приступ обавезама и улози "сјајан", све очигледније се намеће закључак да "Мело" дефинитивно неће бити у стању да "погура" Хјустон ка кораку који је недостајао да се некадашњи шампион врати у велико финале.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар