Шта се то дешава са Федерером?!

Отказао тренинг у Лондону! Швајцарац није тренирао у заказаном термину после пораза на старту завршног турнира сезоне.

Тенис 12.11.2018 | 20:50
Шта се то дешава са Федерером?!
Роџер Федерер неочекивано је претрпео пораз на старту завршног турнира сезоне у Лондону.

У првом колу групе "Лејтон Хјуит" у недељу га је победио Кеи Нишикори резултатом 7:6, 6:3.

Швајцарац, који је други фаворит за трофеј у Лондону, био је поприлично нервозан током дуела са Јапанцем, правио је грешке које му нису својствене, а добио је и опомену судије.

Федерер се после пораза пожалио на спору подлогу и како се није прилагодио, а питање је и како ће, и да ли ће успети у томе.

Наиме, он је дан после пораза од Нишикорија имао заказан тренинг на Квинсу, али га није одржао. Требало је да спарингује са Чун Хсин Ценгом, првим јуниором света, као и пре неколико дана, али то није учинио, а није ни објавио због чега је отказао тренинг.

То је довело у сумњу у каквој је форми Федерер стигао у Лондон, али и покренуло спекулације да ли ће се можда повући са турнира.

Трећи тенисер света недавно је открио да је ове сезоне имао проблем са руком, због чега је бележио лоше резултате, али је вешто сакрио од јавности ту повреду.

Федерера у уторак од 21 сат очекује други дуел у групи "Лејтон Хјуит" против Доминика Тима и уколико жели да остане у трци за полуфинале мора да га добије, а у последњем мечу противник ће му бити Кевин Андерсон.

Роџер Федерер је рекордер са шест освојених пехара на АТП финалима. Освајао је завршни турнир 2003, 2004, 2006, 2007, 2010. и 2011. године.  

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар