Гаске од "1.000 одсто" до "не играм"!

Најбоље рангирани француски тенисер отказао је учешће у финалу Дејвис купа.  Французи у проблему пред финале ДК – Гаске не игра против Хрватске! Француски тенисер Ришар Гаске због повреде је одустао од играња у финалу Дејвис купа против Хрватске.

Тенис 13.11.2018 | 16:30
Гаске од "1.000 одсто" до "не играм"!
Ришар Гаске, тренутно 26. рекет света, пропустиће због повреде финални меч Дејвис купа, у коме ће се од 23. до 25. новембра у Лилу састати Француска и Хрватска.

Он у објави на Тwиттеру није прецизирао о каквој повреди је реч, али је изразио наду да ће његови саиграчи остварити победу и одбранити трофеј, освојен пре годину дана, такође у Лилу (3:2 против Белгије).

Гаске је недавно, после елиминације у другом колу мастерса у Паризу, рекао да ће "1.000 одсто" бити спреман за финале.

Селектор "триколора" Јаник Ноа саопштиће састав тима у уторак, а француски медији верују да ће у сингл партијама наступити Лука Пуј, Жереми Шарди или Жо-Вилфред Цонга.

Иако у поруци преко Твитера није навео о каквој поврди се ради, медији у Француској спекулишу да најбоље рангирани тенисер "триколора" (26. на листи) има проблема са леђима.

Занимљиво је да ће финале које се у Лилу игра од 23. до 25. новембра бити последње у овом формату, јер се већ од 2019. прелази на другачији систем такмичења.

Од наредне године, 18 репрезентација учествоваће у елитној трци, а шампион ће бити познат после завршног турнира, који ће се одиграти од 18. до 24. новембра у Мадриду.

Познато је да ће на финалном турниру играти шест тимова, то су Хрватска, Француска, Шпанија, САД, Аргентина и Велика Британија, док ће преосталих 12 виза бити обезбеђено кроз квалификационе мечеве који се играју 1. и 2. фебруара.

Познато је да ће Дејвис куп тим Србије играти против Узбекистана.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар