Николић: Тринкијери има циљ, морамо да га пратимо!

Плејмејкер Партизана, један од најзаслужнијих за победу над Цибоном, о енергији са којом игра, потреби за јаким тренингом, сарадњи са новим-старим тренером. . .

Кошарка 13.11.2018 | 15:30
Николић: Тринкијери има циљ, морамо да га пратимо!
После почетних успеха под вођством Андрее Тринкијерија, у сусретима са Мегом и Трентом, очекивало се да Партизан у пуној дворани "Александар Николић" без много проблема освоји бодове и у дуелу са Цибоном.

Међутим, утакмица је почела "хладним тушем", у виду вођства гостију од 12:0 и 23:8.

Тринкијерију је брзо постало јасно да мора да подигне агресивност и при резултату 6:15 је подигао са клупе Алексеја Николића. Прва украдена лопта репрезентативца Словеније није "наплаћена" лаким поенима, али друга јесте.

Николић је после полагања за 14:23 енергично поскочио и у том потезу објединио радост због успешне акције, са захтевом саиграчима да наставе у том ритму. Публика је то препознала и постала још гласнија, а младим играчима Цибоне је ушла "вода у уши".

Маркус Пејџ убрзо је "везао" две тројке, Николић још две и Партизан је увелико био на путу преокрета. Серијом од 25:0 прешао је у двоцифрено вођство (33:23) и тиме стекао самопоуздање које га је кроз неизбежне успоне и падове "возило" остатком меча, до убедљиве победе од 86:67.

"Нисмо одмах пронашли добар ритам, али свих 12 играча знали су шта је фалило - енергија. Да их стигнемо и да играмо како треба. Не волим себе да издвајам од тима и нисам само ја био ту. Био је и Загорац, Гегић, сви остали", скромно је Николић прокоментарисао овације са трибина, заслужене са 13 поена, четири асистенције и чак шест "крађа".

Оно по чему није баш чувен, прецизан шут споља, красило га је нарочито у првом полувремену. Између 10. и 15. минута, у великом налету црно-белих, убацио је три тројке.

"Не устручавам се да шутнем кад год сам отворен. Увек са самопоуздањем узимам те шутеве. Битно је да проналазимо један другог када смо отворени, то од нас тражи и тренер Тринкијери. Мислим да је то систем у коме се комфорно осећамо".

Николић је присталица девизе "Како тренираш, тако и играш". И сви остали играчи свесни су посла који им предстоји. У среду следи гостовање Зениту, па у недељу Будућности, након тога мечеви против Валенсије и Црвене звезде у "Пиониру"...

"Лепо је када се добија, али наша игра је далеко од онога што желимо. Да бисмо били конкурентни јачим тимовима, какви нас чекају у наредним утакмицама, морамо још много да тренирамо. Опет, не смемо никога да се плашимо. Јесмо млади, некад грешимо из неискуства, али ова енергија треба да нам буде главно оружје на свакој утакмици", опет се осврнуо на оно што им је донело преокрет против Цибоне.

Николић је једини играч Партизана који је раније сарађивао са Андреом Тринкијеријем, у евролигашкој екипи Бамберга. Логично је да Италијан пред црно-беле не може да поставља баш идентичне захтеве као пред Вонамејкера, Мелија, Милера, Зизиса... које је некада имао у тиму.

"Још се навикавамо, он на нас, ми на њега, на систем. Из искуства које имам, покушавам саиграчима да објасним шта тражи у којим ситуацијама, како би и њима било лакше. Захтеван је тренер, донекле је прилагодио своје захтеве, али свакако да хоће да нас направи бољим играчима, да можемо да играмо на највишем нивоу. То му је циљ и морамо да га пратимо у том смислу", јасан је Алексеј Николић, 23-годишњак из Постојне, кога је каријера до Београда водила преко Сарајева и Баварске.

"НЕ ВОЛИМ ПОРЕЂЕЊА"

Упитан да ли је игром против Цибоне подсетио самог себе на сјајног плејмејкера Фенербахчеа и репрезентације Грчке, Костаса Слукаса, Николић је само слегао раменима: "Не знам. Поређења ћу оставити вама. Не волим да се упоређујем са било ким".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар