Просинечки у Бечу окупља "змајеве"

Репрезентација БиХ окупиће се данас у Бечу, гдје ће се припремати за предстојеће сусрете са Аустријом и Шпанијом, који се играју 15. и 18. новембра.

Фудбал 12.11.2018 | 15:45
Просинечки у Бечу окупља "змајеве"
"Змајеви" у четвртак на бечком стадиону "Ернст Хапел" против домаће селекције играју посљедњи сусрет у Лиги нација (Б-лига/Трећа група), док се три дана касније у пријетаљском мечу у Лас Палмасу састају са Шпанијом.

Селектор Роберт Просинечки истиче "да је Аустрија квалитетан противник који ће сигурно пробати да дође до побједе, али да не сматра да је фаворит у мечу против БиХ".

"Знамо који је наш циљ, желимо остати први у групи у Лиги нација, а након тога нас очекује тешка и надамо се за репрезентацију БиХ добра утакмица против Шпаније. Аустријанци већином играју у Бундеслиги, знају да би им побједа много значила и сигурно је да ће нас напасти. Наша филозофија није одбрана, покушаћемо одиграти добро и остварити резултат који ће нам осигурати прво мјесто у групи. У Аустрији нас очекује одлична атмосфера и вјерујем да наши играчи неће покварити ово што су до сада урадили", казао је Просинечки.

За предстојеће сусрете селектор неће моћи да рачуна на повријеђене Асмира Беговића и Горана Закарића. Голман Беговић повриједио је лигамент палца, док је код везног играча Закарића ишчашен лигамент рамена. Због тога Просинечки је накнадно позвао голмана Марибора Кенана Пирића.

На раније објављеном списку налазе се два нова играча - Амер Гојак из Динама и Ермедин Демировић из Сошоа, који су до сада наступали за младу репрезентацију БиХ.

Списак играча за сусрете са Аустријом и Шпанијом:

- голмани: Ибрахим Шехић (Ерзурумспор), Ведран Кјосевски (Жељезничар) и Кенан Пирић (Марибор);

- одбрана: Огњен Врањеш (Андерлехт), Тони Шуњић (Динамо Москва), Ермин Бичакчић (Хофенхајм), Ервин Зукановић (Ђенова), Елдар Ћивић (Спарта Праг) и Бојан Настић (Генк);

- везни ред: Мухамед Бешић (Мидлзбро), Гојко Цимирот (Стандард Лијеж), Миралем Пјанић (Јувентус), Елвис Сарић (Сувон Блувингс), Раде Крунић (Емполи), Харис Дуљевић (Динамо Дрезден), Един Вишћа (Башакшехир), Сањин Прцић (Леванте), Амер Гојак (Динамо Загреб) и Дени Милошевић (Коњаспор);

- напад: Един Џеко (Рома), Кенан Кодро (Копенхаген), Риад Бајић (Башакшехир) и Ермедин Демировић (Сошо).

Након три одиграна сусрета у Б-лиги репрезентација БиХ заузима прво мјесто у Трећој групи с максималних девет бодова, друга је Аустрија са три (утакмица мање), а трећа Сјеверна Ирска без бодова (утакмица мање).

Ако освоји прво мјесто у групи, репрезентација БиХ ће се пласирати у виши ранг такмичења - А-лигу, док ће са побједницима остале три групе из Б-лиге играти плеј-оф за мјесто на Европском првенству 2020. године, уколико не успију да га обезбиједе кроз наступе у квалификацијама.

Резултати (Б-лига/Трећа група):

8. септембра:
Белфаст: Сјеверна Ирска - Босна и Херцеговина 1:2

11. септембра:
Зеница: Босна и Херцеговина - Аустрија 1:0

12. октобра:
Беч: Аустрија - Сјеверна Ирска 1:0

15. октобра:
Сарајево: Босна и Херцеговина - Сјеверна Ирска 2:0

15. новембра (20.45):
Беч: Аустрија - Босна и Херцеговина

18. новембра:
Белфаст: Сјеверна Ирска - Аустрија

ТАБЕЛА: БиХ 9, Аустрија 3, Сјеверна Ирска 0.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар