Иронија судбине и Салцбург - једини непоражени тим Европе!

Узалуд, мрљу коју им је направила Звезда није могуће опрати до краја сезоне. . .

Фудбал 13.11.2018 | 00:00
Иронија судбине и Салцбург - једини непоражени тим Европе!
Наградно питање за све, а пре свега за звездаше: да ли знате који је тренутно клуб једини непоражен у Европи? Није ПСЖ, није Ливерпул, није Наполи, нису Јуве, Реал, Барса, Манчестери... То је РБ Салцбург. Клуб из града где су црвено-бели захваљујући оном ремију 2:2 направили највећи постбаријевски успех и ушли у Лиги шампиона по први пут у својој историји. 

Да, да, добро сте прочитали - РБ Салцбург! 

После 10 кола аустријске Бунделсиге чета Марка Розеа имала је свих 10 победа и такође била европски лидер у тој категорији, али ово је ниво више. Рачунајући сва такмичења Салцбург је остао једини непоражен у целој Европи?! Од тада Бикови су одиграли нерешено са ЛАСК-ом и Вакером, а пре тога само још два пута нису добили, оба пута против наше Црвене звезде. У Београду 0:0, на домаћем терену 2:2. И то после 2:0 у 65. минуту меча...  

И тако, уместо да то буде готово савршена, идеална сезона, у Салцбургу немају тај став, јер ипак је улазак у ЛШ био примарни циљ, па сада на огромних плус 12 у домаћем шампионату или све четири победе у групној фази Лиге Европе баш и не гледају с некаквим одушевљењем. Заправо, мрљу коју им је направила Звезда неће бити могуће очистити до краја сезоне.

А како само импресивно делује: 25 утакмица од старта сезоне, 21 победа, четири ремија, нула пораза...

Да вас не подсећамо на чињенице због којих и газде и навијаче и све у клубу посебно боли испадање у квалификацијама за ЛШ. Иако је у последњих 12 година чак девет пута био шампион, РБ Салцбург ниједном није прошао квалификације, врло често испадајући на трагичне начине.

Тако им ваљда ни ова "титула" јединог непораженог тима Европе не значи пуно...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар