Лути: Новак нема ништа посебно у игри!

Дугогодишњи тренер Роџера Федерера и селектор Дејвис куп тима Швајцарске, Северин Лути, има занимљиво виђење ривалства Федерера и Ђоковића.

Тенис 12.11.2018 | 14:15
Лути: Новак нема ништа посебно у игри!
Лути је у опширном интервјуу за медије у Швајцарској причао о турниру у Лондону као и о намерама Федерера да игра у пуном капацитету и наредне године.

Он је такође демантовао поједине тврдње како се освајач 20 гренд слем трофеја спрема за одлазак у пензију.

" Федерер ће сигурно играти и 2019. године, никада нисмо ни разговарали о евантуалном повлачењу. Пре две године је у Мелбурну, пред Аустралијан опен, рекао да нема шта да изгуби и да ће играти без притиска. Схватио је да је урадио толико да више не мора да освоји ниједан турнир, а да ће остати упамћен као један од највећих, можда и највећи свих времена", оизјавио је Лути. 

На питање да ли је истина да је Ђоковић у најбољој форми тежи противник за Роџера од Рафаела Надала, имао је занимљово виђење ситуације. 

"У почетку сам сматрао како Новак не може да победи Надала. Онда се све окренуло, јер по мени, тако није могло да остане. Наравно, Новак је поново први на свету, игра одлично од почетка лета. Тренутно тешко га је победити. Веома је солидан, има комплетну нигру, веома је снажан у дефанзиви. Ипак, мислим да нема ништа посебно у његовој игри што га чини непобедивим за Роџера. Ако Роџер игра добро, може да га победи", сматра Лути. 

Од турнира у Лондоину очекује много, али Роџер се спотакао већ на првој препреци, Кеију Нишикорију. 

"Има нешто посебно што воли на овом турниру. Видећемо како ће бити после прва два меча. Ако све буде како треба, може да победи било кога", закључио је Лути.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар