Псовке нису потребне за искључење!

Због чега је поцрвенео Пипита? И зашто га је бранио Роналдо? Аргентинац каже да није робот и да би судије требало да имају више разумевања.

Фудбал 13.11.2018 | 09:00
Псовке нису потребне за искључење!
Фудбалска лекција на Сан Сиру. Један гол на почетку, да се стишају навијачи Милана, други на крају, да се „убију“ у појам. А између погодака Јувентуса који су решили дерби 12. кола Серије А (2:0) сместио се Гонзало Игуаин као противтеза лепом у фудбалу, па је због два детаља поставо негативац број један у вечери у којој је његов тим поражен.

Најпре због тога што није искористио једанаестерац у завршници првог полувремена (при резултату 0:1), а затим и кад је после поготка Кристијана Роналда начисто изгубио живце и зарадио искјучење због два жута картона у размаку од само неколико секунди.

„Дугујем извињење саиграчима, тренеру, навијачима и судији. Он зна шта сам му рекао. Истовремено, арбитри би требало да разумеју да су ме у том тренутку преплавиле емоције. Реаговао сам на начин на који нисам смео, због чега сам спреман да сносим последице“, прича Пипита.

А шта је, конкретно, разлог, црвеном картоноу? ТВ камере откривају да ништа страшно аргентински нападач није рекао делиоцу правде Паолу Мацонелију. Није било увреда, псовки, али јесте речи „Стално ми свираш“. Мислии се на фаулове. Двапут је Игуаин изговорио исту реченицу за неколико секунди после старта над Медијем Бенатијом. Израз није споран, али јесте начин на који је гестикулирао. Превише агресивно. Довољно за „хлађење“.

„Другачије се осећате кад играте против бившег клуба. Знам да то не сме да ми се понови, међутим, губили смо, а народ мора да схвати да нисмо роботи, љуска смо бића, имамо емоција. Погрешио сам, извинио сам се свима и надам се да ми се слична грешка неће поткрасти у будућности. Изузетно сам емотиван као човек и као фудбалер, зато ми је тешко да контролишем емоције. Чим ме видите можете да закључите какве сам воље, јер све што осећам то и показујем“.



Кад су се главе охладиле, покушао је и нападач Милана, пристигао летос баш из Јувеа, да реално сагледа ситуацију.

„Знам да нисам послао прави пример деци, међутим, понављам – не могу да се понашам као робот. Погрешио сам, мада и судије морају да схвате деликатност ситуације у којој сам се налазио и да имају мало више разумевања. Конкретно, у мом случају, све примам к срцу и превише се узнемирим. Морам да научим како да се смирим, да контролишем себе“, додао је Гонзало Игуаин.

У његову заштиту стао је нико други до Кристијано Роналдо.

„Игуаин не заслужује да буде кажњен. Бар не грубо, јер ништа грубо није ни рекао судији“, истиче Португалац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар