Јокић: Не треба филозофирати, већ шутирати!

Денвер и Никола Јокић су доживели трећи пораз заредом. Од њих је био бољи Милвоки, 114:121, а Нагетси су после одличног старта почели да показују знаке умора.

Кошарка 12.11.2018 | 12:30
Јокић: Не треба филозофирати, већ шутирати!
Никола Јокић се зауставио на учинку од 20 поена, што је нешто јаче од његовог просека поена за ову сезону од 17.6 поена по мечу, али све то пада у воду.

Денвер жели да заустави серију пораза, а следећу прилику имаће 14. новембра против Хјустона. Дакле два дана да се среде редови и направи добра анализа.

Пошто је недавно кажњен са 25.000 долара због "понижавајућег и увредљивог речника" током интервјуа после утакмице са Чикаго Булсима 31. октобра, Јокић је све мање речит. Као да је и даље љут на америчке новинаре. 

После меча са Милвокијем дао је свега два кратка одговора на питање шта је узрок пораза. 

"Мислим да смо превише ишли на додавања, нисмо довољно шутирали", рекао је Јокић. 

А на питање како решити проблем, саркастично је одговорио: 

"Не додавати се превише, већ шутирати". 

Очигледно је било и његово незадовољство због пораза Нагетса. Подаци кажу да је после прве четвртине Јокић шутирао свега седам пута, а када су његовог колегу Јаниса Адетокумба питали шта је разлог што Никола мање шутира на последњим мечевима, рекао је следеће: 

"Жели да буде плејмејкер. Постигао је 20 поена само зато што је тако добар играч", рекао је Адетокумбо. 

Јанис је меч завршио са 22 поена девет скокова и осам асистенција. Ни он ипак није задовољан. 

"Не желимо да будемо добар већ сјајан тим. А велики тимови се без обзира на све, увек враћају у игру. Морате се борити и спроводити свој план игре верујући да ће све функционисати", закључио је Адетокумбо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар