Распад система у Бајерну - Рибери шамарао новинара?!

Стање у минхенском Бајерну у најмању руку је алармантно почетком ове сезоне, а сада клуб дрма нови скандал после пораза у великом дербију са Борусијом.

Фудбал 12.11.2018 | 16:00
Распад система у Бајерну - Рибери шамарао новинара?!
Баварци су поражени у Дортмунду у великом "Дер класикеру" резултатом 3:2, после чега заостају седам бодова за највећим ривалом, због чега су неки играчи били веома бесни.

Посебно нервозан био је Француз Франк Рибери који је, према писању немачких медија, дивљао после утакмице и ударао новинара. 

"Билд" се позива на неколико сведока који су видели да је Рибери три пута опалио шамар француском новинару Патрику Гијуу, некадашњем фудбалеру, а данас телевизијском коментатору "беИН Спортса", који је критиковао крилног нападача Бајерна због лоше игре. 

Он је истакао да је Рибери један од главних криваца за Бајерном пораз јер је неколико пута изгубио лопту после чега су "пуцале" опасне контре. Уосталом, домаћин је до тријумфа стигао након контранапада који је почео када је Санчо одузео посед Риберију. 

Гију је наводно имао и позитивне коментаре на Франкову игру, али овог то није занимало. 

Очевици су за "Билд" описали како је текао напад на новинара – Рибери је излазио са стадиона и ишао према Бајерновом аутобусу, када му је Гију пришао тражећи му изјаву. Фудбалер је почео да га вређа, а онда човека који је испред њега стајао са рукама у џеповима, три пута ошамарио и одгурнуо. 

Тежи напад спречио је легендарни фудбалер и члан Бајерна Жан-Пјер Папен, као и десни бек Бавараца Рафиња, који су дотрчали и раздвојили их, после чега је Рибери ушао у аутобус. 

Из клуба је стигла потврда да се догодила "препирка" испред клупског аутобуса. 

"Франк Рибери нас је обавестио да је имао сукоб са сународником Патриком Гијуом којег познаје годинама. Договорили смо састанак са њим, како бисмо решили овај проблем. Господин Гију је сагласан да је то у његовом интересу", рекао је спортски директор Бајерна Хасан Салихамиџић. 

Немачки медији пишу да ће Бајерн платити одштету француском новинару како не би правио скандал после испада фудбалера. 

Рибери је већ имао проблема током боравка у Немачкој – једном је псовао навијаче који су му тражили аутограме, умео је да насрће на противнике, а ни шамари му нису страни, па је једна од његових "жртава" био и Дани Карвахал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар