Клатенбург: Митровић у офсајду, али гол Салаха нерегуларан!

Енглески судија Марк Клатенбург прокоментарисао је спорну ситуацију на мечу између Ливерпула и Фулама када је гостима поништен гол, а Ливерпул из контре повео.

Фудбал 12.11.2018 | 14:00
Клатенбург: Митровић у офсајду, али гол Салаха нерегуларан!
Све се догодило у 41. минуту сусрета. Александру Митровићу је поништен гол због офсајда, а онда су играчи Ливерпула ухватили на спавању госте.

Митровић је био један од тројице играча Фулама који је био пред голом Ливерпула. Помоћни судија је подигао заставицу, тако да гол српског нападача није признат.

Митровић се ухватио за главу, скоро цео тим Фулама је застао у неверици, што су искористили играчи Ливерпула. Голман Алисон Бекер је на брзину извео прекид, лопта је за тили час стигла до Мохамеда Салаха који је утрчао пред гол и затресао мрежу лондонске екипе. 

Према судији Клатенбургу, који тренутно ради као шеф судисјке организације Саудијске Арабије, гол Митровића је оправдано поништен, али је по њему морао бити поништен и гол домаћина. 

"Део тела којим се може постићи гол довољно је да буде у недозвољеној позицији, као што је случај са Митровићем, који је минимално био у офсајду. Његово раме је било иза последњег играча одбране, тако да је линијски судија донео правилну одлуку", сматра Клатенбург. 

Он је потом ошто замерио главном судији Полу Тирнију што није прекинуо акцију Ливерпула. 

"Голман Ливерпула Алисон је извео прекид, али лопта није мировала, већ је била у покрету, што је недозвољено. Тирни је морао да заустави акцију, врати лопту на место прекида. Уместо тога, дозволио је да Ливерпул настави акцију и тиме је Фулам кажњен." 

Он је истакао још један важан детаљ. 

"Такође, Митровић је после свог шута почео са слављем. У ситуацијама када је мали офсајд, а тим слави гол, судија обично треба да одложи наставак меча пре него што се увери да су сви играчи спремни за наставак, што Тирни није урадио и Ливерпул је то искористио", закључио је Клатенбург.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар