Нова улога за Марка Гобељића - сад игра и штопера!

До сада играо бека, задњег везног и крило. . .

Фудбал 12.11.2018 | 21:00
Нова улога за Марка Гобељића - сад игра и штопера!
Дошао је у Црвену звезду као десни бек, али Марко Гобељић је постао Звездин универзалац који свакодневно добија нове улоге и позиције у тиму.

Рођени Краљевчанин, који је у Сурдулици предводио другове са капитенском траком на руци, опробао се у једном делу другог полувремена и на позицији штопера. До сада је покривао обе бековске позиције, Милојевић му је пружао шансу на крилу и у централном делу везног реда.

У Сурдулици је био централни дефанзивац. Први пут у каријери. 

„Утакмица у Сурдулици је била несвакидашња за мене, али успео сам брзо да се навикнем на нову улогу. Услед измена у саставу на почетку другог полувремена дошло је до прекомпоновања тима па сам се тако заменио са Дегенеком. Наш штопер је ушао у средину, играо је задњег везног, што њему није страно и одлично се показао. Уласком Јовељића вратио сам се на место десног бека, где сам и почео утакмицу. Специфична ситуација, али најбитније је да је екипа победила и да смо сви урадили оно што се од нас очекивало. До сада сам играо на позицији и десног и левог бека, задњег везног, а чак сам се нашао и у улози десног крилног нападача. Сада сам листу проширио играњем штопера.Тренер Милојевић има пуно поверење у мене, то ми много значи, даје ми самопоуздање, али и додатну обавезу да оправдам његова очекивања“, рекао је Гобељић за званични сајт црвено-белих.

Нису блистали црвено-бели против Динама. Трагови тешког дуела са Ливерпулом били су видљиви, али...

„Показали смо после историјске победе над Ливерпулом какав карактер имамо. Још једном се видело да не правимо разлику између противника, увек размишљамо смо о томе како да победимо на првој следећој утакмици која је пред нама. Зато смо у Сурдулици приказали одличну игру, зачињену са три лепа гола и освојили нова три бода. Много пута смо до сада рекли да нам је првенство приоритет и зато нас све радује што суверено од самог почетка држимо прво место. Не успевају да нас успоре на путу до нашег циља ни бројне повреде, ни изузетно густ распоред. Знали смо на старту сезоне шта нас чека и зато смо у сваком тренутку потпуно спремни да дамо свој максиму за црвено-бели дрес који носимо“, додао је Марко Гобељић.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар