Видео: Немилосрдни нокаут!

Украјински боксер Александар Усик потврдио је доминацију у крузер категорији.

Остали спортови 11.11.2018 | 18:15
Видео: Немилосрдни нокаут!
Усик је у суботу увече нокаутирао Британца Тонија Бељуа у осмој рунди у Манчестеру.

Тако је Украјинац задржао титуле у WБЦ, ИБФ, WБА и WБО верзијама.

Бељу је одлично почео и доминирао у прве три рунде, након чега је Усик преузео контролу, а онда завршио борбу немилосрдном серијом удараца која је послала Британца на патос. 

"Он је неверватно тежак и чудан. Огроман је, надјача те. Дао сам све од себе али је он вероватно најбољи крузер боксер који је икада живео. Усик је изузетан боксер, велики шампион. Изгубио сам од једног од најбољих бораца. Он је најбољи човек с којим сам делио ринг. Не знам ни кад ме докачио. Тешко га је оборити. Једноставно, био је бољи од мене", рекао је Бељу.

Усик, олимпијски шампион из Лондоан 2012, забележио је 16. победу у исто толико борби, 12. нокаутом. Украјинац је потврдио да нема конкуренцију у крузеру па не би било изненађење ако би ускоро прешао у тешку категорију.

Бељу, кога је прославио холивудски филм "Крид", седми део франшизе "Роки", поражен је трећи пут у 34. професионалној борби.

Он је остварио сан боксујући на Гудисон парку, стадиону вољеног клуба Евертона, а после овог меча потврдио је повлачење из ринга.

"Радим ово већ 20 година, ово је крај", потврдио је 35-годишњи боксер из Ливерпула.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар