Војници планирали политичка убиства

Федерална полиција Њемачке открила је завјеру њемачких војника који су планирали политичка убиства, пише "Фокус", позивајуц́и се на документе истраге.

Свијет 11.11.2018 | 10:31
Војници планирали политичка убиства
Како пишу медији, групу завјереника су чинили војници Бундесвера, специјалци и чланови асоцијације елитних војника "Унитер".

Они, увјерени да ц́е се држава распасти, припремали су такозвани "дан X" када је требало да окупе неподобне политичаре "на једно мјесто и ликвидирају их". Цијели списак потенцијалних жртава још је непознат, или се зна да је међу главним метама био и шеф Лијеве партије у Бундестагу Дитмар Бартч. Није познато шта су завјереници намјеравали да ураде након убиства.

Магазин пише да су за реализацију плана учесница завјере обезбиједили оружје, муницију и гориво. Чланови групе који су према информацијама листа служили у њемачким оружаним и специјалним снагама, планирали су акције на тајним састанцима.

Како се наглашава, истрага полиције је скоро била у ц́орсокаку, јер је сарадник војне контраобавештајне службе покушао да је минира, обавештавајуц́и завјеренике о предстојец́им претресима и току истраге у цјелини. Он је оптужен, а његов случај ц́е се водити суд у Келну.

Истрага је открила знаке завјере у случају војника Бундесвера Франка А, који је планирао терористичке нападе против њемачких власти. Као држављанин Њемачке, војник је дао лажне информације мигрантској служби да је он наводно избјеглица из Сирије како би касније пребацио кривицу за напад на мигранте.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИМИ53

11.11.2018 13:50

Поцело је.(Кристална ноц,паљевина Рајхстага ,убиства "неподобних" као да ми је то несто познато). ЗЛО НИКАД НЕ МИРУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ