ИТА: Наполи из "кеца у двојку" на потопљеном Марасију!

СПАЛ не може да добије ни оно што је већ „добијено“! Од 2:0 у 71. минуту до 2:2 на крају против Каљарија.  По тешком терену због кише, Болоња се боље снашла од Наполија и имала предност на полувремену, да би у наставку након прекида због пролома облака, гости успјели да преокрену - 1:2 (1:0).

Фудбал 10.11.2018 | 23:40
ИТА: Наполи из "кеца у двојку" на потопљеном Марасију!
Изабраници Карла Анћелотија су стигли у Ђенову као апсолутни фаворити и очекивала се нова побједа клуба са Сан Паола у оквиру 12. кола италијанске Серије А.

Међутим, Болоња је послије пет везаних пораза од Наполија била на корак да освоји бод, први пут послије три године, али је на крају уписала нови неуспјех захваљујући аутоголу Давидеа Бираскија у 88. минуту!

ЂЕНОВА - НАПОЛИ 1:2 (1:0)

Имали су свијетло плави много више од игре у суботу увече, огроман посјед лопте, одличне прилике које нису искористили Аркадијуш Милик и Лоренцо Инсиње, али на страни домаћег тима био је тежак терен на Марасију изазван проломом облака.

Фудбалери Болоње су повели Из прве праве прилике у 20. минуту након Ромуловог фантастичног центаршута који је из петерца у гол претворио двадесетогодишњи интернационалац из Обале Слоноваче Кристијан Куаме.

Увидјевши да је враг однио шалу, Анћелоти је у другом дијелу увео Дриса Мартенса и Фабијана Руиза и настављена је "опсада" гола Андрее Радуа, који је бриљантно бранио до прекида у 59. минуту.

Тада је судија Розарио Абисо због пролома облака прекинуо утакмицу, која је настављена након 14 минута паузе.

Чинило се да ће домаћину више пријати кишна пауза, међутим, боље је "легла" Анћелотијевим "резервистима", који су креирали изједначење само четири минута по повратку на терен "Луиђија Ферариса".

Дрис Мертенс је одлично петом оставио Шпанцу Руизу, којег ни натопљен терен није спријечио да лопту прослиједи у мрежу - 1:1.

У 68. минуту Раду је поново спасио Ђеновљане након слободњака Лоренца Инсињеа, а до краја се углавном играло "викторије" пред његовим голом, али је домаћин одбијао све нападе у намјери да стигне до трећег ремија ове сезоне.

Међутим, послије центаршута Руиза из слободног ударца искоса са лијеве стране, лопта је прошла кроз шуму ногу и уз неспретну реакцију дефанзивца домаћина Давидеа Бираскија завршила иза леђа румунског голмана - 1:2 за шести овосезонски пораз изабраника Ивана Јурића.

У пораженом тиму свих 90 минута одиграо је српски интернационалац Дарко Лазовић.

Четири минута делила су Ђенову од сензације и ремија у окршају са фаворизованим Наполијем, али се чудо на Марасију ипак није догодило вечерас. У ватерполо условима, због којих је главни судија услед обилних падавина чак и прекинуо меч на неколико минута средином другог дела, Наполитанци су успели да направе преокрет и славе са 2:1, како би одржали корак за водећим Јувентусом.

Занимљиво, преокрет се десио после паузе на коју су домаћини отишли с предношћу од 1:0, а захваљујући одличном ударцу главом младог нападача из Обале Слоноваче Куамеа у 20. минуту. Сјајно му је лопту набацио Бразилац Ромуло, а тамнопути нападач матирао Оспину на радост домаће публике.

Испрсила се Ђенова вечерас колико је могла. Затајио је и први голгетер Пјонтек који већ пет утакмица није затресао мрежу, док је Наполи дуго тражио добитну комбинацију за браву голмана Радуа. Тек после паузе изазване атмосферским падавинама, гости су започели преокрет, а четири минута од другог наставка утакмице Фабијан Руиз је након сјајне пете Мертенса поравнао резултат у 62. минуту.

Било је тешко играти овај меч и контролисати лопту, у једном тренутку је утакмица била на ивици регуларности гледајући како се лопта зауставља у барама и тешко контролише. Добар покушај Мертенса и одбрана голмана Ђенове у 68. били су назнак да се гости неће помирити с бодом.

На крају су награђени за упорност победоносним поготком који је пао у 86. минуту после центаршута са леве стране и грешке дефанзивца Бираскија који је матирао свог голмана за коначних 2:1.

Добар резултат за Наполитанце и Карла Анћелотија, али и опомена да против озбиљнијих ривала не сме бити грешака као вечерас. Дарко Лазовић одиграо је свих 90 минута за домаћине без запаженог учинка. 

СПАЛ не може да добије ни оно што је већ „добијено“! Од 2:0 у 71. минуту до 2:2 на крају против Каљарија.

Па, шта је још требало да се деси СПАЛ-у па да добије меч? Имао је овај тим предност од 2:0 у 71. минуту утакмице против Каљарија, а успео је да то проспе и већ у 76. минуту било је 2:2 (1:0).

СПАЛ је дошао у предност већ у 3. минуту. Био је то сјајан напад великог потенцијала Лазарија, он је упослио Петању, а овај је лепим ударцем довео свој тим у предност.

Када је Антенући повисио на 2:0 на око 20 минута пре краја, сви су помислили да ће домаћин до три бода. Али, Каљари је направио блицкриг и за три минута дао два гола.

Стелци за госте били су Леонардо Паволети у 73. и Молдавац Артур Јонита у 76. минуту утакмице. Какав је то био шок за домаће навијаче.

Каљари после овог бода има 14 бодова и налази се на 13. позицији, а СПАЛ држи 15. позицију са 13 освојених бодова.

Овај меч је за СПАЛ "просуто млеко".

СЕРИЈА А - 12. КОЛО:

Торино - Парма 1:2 (1:2)
/Базели 37 - Жервињо 9, Инглезе 25/

СПАЛ - Каљари 2:2 (1:0)
/Петања 3, Антенући 71 - Паволети 73, Јоница 76/

Ђенова - Наполи 1:2 (1:0)
/Куаме 20 - Руиз 62, Бираски 88 аутогол/

У недјељу:

Аталанта - Интер (12.30)
Кјево - Болоња (15.00)
Емполи - Удинезе
Рома - Сампдорија
Сасуоло - Лацио (18.00)
Милан - Јувентус (20.30)

Одиграно у петак:

Фрозиноне - Фиорентина 1:1 (0:0)
/Пинамонти 89 - Бенаси 47/

ТАБЕЛА: Јувентус 31, Наполи (+1) 28, Интер 25, Милан 21, Лацио 21, Сасуоло 18, Фиорентина (+1) 17, Торино (+1) 17, Парма (+1) 17, Рома 16, Аталанта 15, Сампдорија 15, Каљари (+1) 14, Ђенова (+1) 14, СПАЛ (+1) 13, Удинезе 9, Болоња 9, Фрозиноне (+1) 7, Емполи 6, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар