Папци се к’о на траци сами нуде

Једина разлика у односу на све претходне постизборне периоде јесте да је сада већ сасвим јасно да ће у владајућој већини у Народној скупштини РС бити троструко више посланика у клупама владајуће већине него опозиције. И што, за разлику од 2014. године, неће Жељка Цвијановић морати куповати папке. Папци су се к’о на траци сами нудили.

Република Српска 10.11.2018 | 21:26
Папци се к’о на траци сами нуде

С режимом се не преговара, режим се руши, једна је од порука коју је у јеку изборне кампање јавности у интервјуу за Ослобођење одаслао лидер НДП-а Драган Чавић. Драган Чавић који је низ година као посланик Народне скупштине РС био један од најжешћих критичара власти или, како је сам редовно истицао, режима.

Оно што га је од већине опозиционих политичара у РС разликовало и због чега су га поштовале колеге, чак и оне из власти и када се с њим нису слагале, јесте да је с много знања и аргумената износио своје ставове у парламенту.

Оно што му за руком није пошло јесте да од напуштања СДС-а и оснивања своје партије НДП израсте у јачу политичку снагу, па је и котирао као једна од најслабијих чланица опозиције.

Да ли је у питању лоша процјена кадрова, неналажење адекватног модуса у приступу ширем кругу грађана, питања су на која Чавић и чланство НДП-а требају тражити и дати одговор. Али сви они који су њему и још тројици чланова странке дали повјерење на овим изборима аргументом да је за лош изборни резултат криво дјеловање унутар опозиционог блока с тим се неће сложити.

Као што, а најбоље свједоче о томе бројни коментари који су у задња два дана осванули на друштвеним мрежама, тешко да ће икада више дати свој глас и Чавићу и НДП-у након одлуке да се савије под скуте Милорада Додика и утопи у парламентарну већину РС. Из простог разлога: да су то хтјели, на гласачком листићу могли су заокружити СНСД, ДНС или СП.

Али народским језиком речено, заболи Чавића ухо за њих. Његова калкулација евидентно се свела на питање како себи, уз посланичку столицу, приграбити још какву позицију у јавном предузећу, ухљебити себи неколико оданих чланова странке и тако дочекати 2022.

Па са 65 година, имају ли се у виду позиције које је у власти обављао посљедњих 20 година, отићи у угодну пензију. А они остали нека се за себе сами побрину.

И није Чавић једини. Једнако тако, свједочимо посљедњих дана, размишља близу половине руководства СДС-а. Од Обрена Петровића, Миће Мићића, Милована Бјелице, а, по свему судећи, и цијели одбор Сарајевско-романијске регије СДС-а.

Сви они једва чекају да их Додик пригрли, па да заузврат добију властите бенефите. Увјерени да је памет у народа ионако кратка и да ће они који су гласали за СДС као опозициону странку, желећи само промјене и бољитак за себе и своју дјецу, то ионако заборавити.

Реп је пред Додиком подвио чак и лидер ДНС-а Марко Павић, коме је Додик од избора наовамо смјењивао кадрове, називао их мангупима. Истина, Павићево понашање никога и не чуди. Јер он већ годинама након окончања избора мало к’о бива дигне глас, мало к’о бива тражи већи дио побједничког колача, а потом се ушути, ухљеби дио чланства, па до наредних избора...

Једина разлика у односу на све претходне постизборне периоде јесте да је сада већ сасвим јасно да ће у владајућој већини у Народној скупштини РС бити троструко више посланика у клупама владајуће већине него опозиције. И што, за разлику од 2014. године, неће Жељка Цвијановић морати куповати папке. Папци су се к’о на траци сами нудили.

Чување политичког образа и досљедности спало је стога тек на ПДП и оно нешто посланика СДС-а који буду одбили да слиједе пут Петровића, Бјелице... На тим посланицима ће бити и огроман терет дјеловања као коректива и критичара власти која је РС претворила у друштво једног лица, друштво у којем царују корупција и непотизам. Друштва у којем нам убијају дјецу, а њихове убојице мирно и слободно шетају. 

Под заштитом власти којом су се тако лако приклонили ини чавићи. Свом још увијек партијском шефу одборница НДП-а у бањалучкој градској скупштини Мирна Савић-Бањац јавно је поручила да ће партију напустити уколико уђе у коалицију са СНСД-ом.

Идентичне јавне поруке одаслали су му и други млади чланови странке.

И можда је тако и најбоље. Да, кад већ не могу њега и њему сличне послати у сметљиште историје, крену својим путем и у неком будућем времену постану здрава, алтернативна политичка снага режимлијама и папцима.

(Ослобођење/Г.Катана)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

брука

10.11.2018 20:29

Брука и срамота од СДС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

10.11.2018 20:49

Не будите манити. 90% чланства у нашој регији је за Вукоту. Ми заправо желимо да уклонимо гробаре СДСа, Цицка и Соњу Јовичевић Караџић. Предсједниче, одмах то искључи, таман имаш прилику. Опоравите сарајевскороманијски СДС.

Name

Покојна Милева

10.11.2018 20:57

Колико контам...власт це цинити;Црвени мундири,они сто их Црквина избацила,Обренови свједоци,Цавицеви свједици,пола лопова ДНС-а (по избору водје),сви лопови Дјокиц Петра,Хандзар дивизија Бакира И. и за крај ХВО...И ако могу ја да утицем на возда,Цицкове сузе не смију остати не запазене....

Name

Дарко

10.11.2018 21:06

Сад је скроз јасно засто је Додик побједио и требао је кад видис ко је био опозиција.

Name

Рус

10.11.2018 21:14

Кад БН прелази у владајуцу коалицију.

Name

Тосиц И.Сарајево

10.11.2018 21:16

Док се ми кољено оправдано, једни за правду други за криминал, народ нам сав оде без повратка, ста мислите ста це бити са РС у будућности?? Ми ћемо нестати а Бошњаци це све узети без метка. 4 године трули за ово и ово назвати РС је смијурија. Људи ми нестајемо. Остао је још ПДП и СДС дио на бранику отаџбине. Бог да нам се смилује.

Name

Аа

10.11.2018 21:29

Цицко, Мицо, Обрен и јос пар старих су узели лову јер им је свеједно крај, Соња је уцјењена финансирањем одбране од стране валде као и Додиковим свједоцењем у корист Карадзића. Да ли це млади имати снаге да спасе СДС видјећемо. Надам се да це Вукота остати и несто успјети направити са Небојсом Вукановицем

Name

Члан НДП-а

10.11.2018 21:38

Чавић је ову издају договорио са Додиком средином ове године. Остаће упамћен као морална наказа која је некад личила на човјека!

Name

Крај

10.11.2018 21:05

Вукота отидји и ти у власт нек нема опозиције свакако нико за опозицију никад висе неце гласати.Људи су преварени од фукара који 20 година глуме квази политицаре.Супљих ципела и подераних хлаца су 90 година били а сад милионе врте

Name

Кола

10.11.2018 23:29

Ста си оцекивао пара вида цини Али наса пара

Name

Дарко

11.11.2018 06:48

Цицко није освојио мандат Соња такође па јој дадоше копензациони мандат иако је имала мање гласова од професорице Регоје.И сад Цицко и Соња који су изгубили изборе нешта хоће.Вукота они нису будућност СДС. Колико народ воли Соњу говори и податак да је на Палама није освојила ни 500 гласова а СДС на Палама по броју гласова трећи иза СНСД и ДНС.Ето колико је способна Соња Караџић.За крај да ли сте Соњуникада чули да говори о криминалу Додика и Шкрбића, никад.Шта мислите зашто?

Name

Михајло

11.11.2018 07:41

Није ово брука сдс- него бурлина крадја избора и униставање свега нормалног у овом народу. Власт је морално срозала ово све на само дно.

Name

Дацх

11.11.2018 07:42

Ето то добије сваки иоле постен политицар кад спомене закон о поријеклу имовине . Сад се показало да како у власти , тако и у опозицији има превисе лопова којима тај закон доноси само затвор и пропаст па се и рукама и ногама боре да до тога не додје. Зато си Вукота издан на изборима.

Name

Борац Рс

11.11.2018 15:17

Цава који је процитао и одрецитовао Сребреницу ... сад се увукао у дупе Миле Додике.... ту му је најбоље да презими.... а на прољеце ето га у СДА ... уколико га приме... он је туга и биједа Републике Српске...

Name

Културолоски пораз 113%

10.11.2018 20:33

Менталитет папака се устолицио у менталитет осредњег градјанина. Имамо сада ново културно наследје, много горе од филдзана и рахатлокума. Незаборавним севдалинке непревазидјене аутентицности стварају само сјету на стара добра времена..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дркота

11.11.2018 07:13

Јес' вам криво...хахахахаха

Name

Дејан

10.11.2018 20:35

За НДП сам знао да су фуњаре али сам од Карадзицеве церке оцекивао висе доследности, од Цицка, од Миће из Бијељине.ОБрен је сељачина неотесана иако је добар човјек, не чуди ме да су га превеслали али за поменуте ме баш чуди...

ОДГОВОРИТЕ
Name

радован

10.11.2018 21:48

ФУЈ

Name

Ре Дејан

10.11.2018 21:57

Брате у праву су 100%.Младиц младји и Соња Карадзиц су ме потпуно разоцарали.За ову гамад политицаре ме ниста не цуди,али они.Ја сам био у екипи и цувао Ратка Младица 97-98 кад су Додик и Биља узимали власт.Ја сам тада имао 21 годину,и био сам спреман урадити било ста за Младица,погинути...погледај брате ово данас.За кога јбт...

Name

Мој

11.11.2018 15:27

Дејане кад те толики људи разоцарају одмах ти мора бити јасно да је твоје мисљење наопако.

Name

Никола озрен

10.11.2018 20:36

Народ изгиде за ратне профитере.Преврцу се у гробовима када виде нас како то све гледамо и њих како се кољу за фотеље.Залосно у ста се данасњи србин претворио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахах

10.11.2018 21:28

Или си млад, или си глуп, или обоје! Сине мој, рат постоји само да би краљ цувао своју столицу. И китио је дијамантима. Посто то људи овдје никад неце схватити, краљеви це да схеде у столицама од лобања. Процитај коју књигу, науци несто.

Name

нека

10.11.2018 20:38

Стигла је криза. Ко се продо, продо се, ко је отисао отисао је, остало је само мало сто би се рекло да стане испод једне сљиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоцаран

10.11.2018 20:42

Најзалосније сто папци покусавају објаснити и оправдати своје поступке,а јос залосније је сто народ у одређеној мјери то и подрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

29.нов

11.11.2018 06:40

Ала це се у НС-РС роктати од папака!

Name

Босанац из Босне

11.11.2018 14:57

Теско овом напаценом народу са овим папцима.Ниста неби било боље да да је иВукота побиједио сви су они исти.

Name

П р а в н и к

10.11.2018 20:47

Па зар сте толико наивни да не можете сконтати да је ово само имплементација договореног мјесецима прије избора. Обрен Петровић љетос договорио ангажман са бајом да не вуче превише у кампањи, а исто то и са Чавићем. Могли сте примјетити да Чавић никад није као у последњих 5-6 мјесеци био пасиван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

11.11.2018 10:19

КОЛИКО ИМА ПАПАКА У НС..МОГУ ПРАВИТИ ПИХТИЈЕ ДО КРАЈА ЖИВОТА....ЗАР НЕ?

Name

Лака

10.11.2018 20:47

Земља папака а ускоро и земља стараца....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД+ДНС+Паја Патак

11.11.2018 06:31

Папцине свих земаља ујединимо се!

Name

опс

11.11.2018 08:23

Нека папака и политике ми млади одлазимо и више се невраћамо...омладински покрет спаса...

Name

це гевара

10.11.2018 20:51

Свака цаст Мирни Савиц, на њен пример треба да се угледају и остали, сви који су били за промене..исто тако и сдс добој, сто не скресу оном издајнику обрену него цуте ко п...е! А Цавиц јос 4 године и оде у пензију а његову етикету издајника це носити сви цланови те странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Це гевара

11.11.2018 11:32

Какви су Добојски цланови СДС-а и колико их је видјет це се посто главни одбор распусти градски одбор и постави привременог управника (лицно бих волио да то буде Вукота) Како се прица да је неки дан на Митровске задуснице на гробљу у Г. Зелињи било пљувања према Обрену, сто опет у колико је тацно казе да је далеко веци проценат СДС-а остао уз странку. Раскол никада ни цркви, а ни народу није никаквог добра донио, а ране које иза себе остави не зацјељују годинама. Хвала и цаст свима који у овом тренутку препознасе Фарисејстину код неких у СДС-у, а они који подлегосе десит це се по оној народној "немој једног дана кад се сјетис да се ударис по целу, а оно цела нема" Издрзи Вукота!

Name

Ристо

10.11.2018 20:57

Чавић је Додика звао Рудоња а Крсмановић га слао у затвор а сада заједно. Цицко Бјелица нема двије чисте у глави али хоће да се пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букачевић

10.11.2018 20:59

Драган Цавиц је увидио своје греске и заблуде и схватио да је ово моменат када се мора стати иза онога ко је преузео кормило Српства. Показао одговорност у правом тренутку, не хајуци ста це неке новине реци о томе. То је то, а не као Иваниц или онај мали Станивуковиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.11.2018 22:06

Српство? Шта то бијеше? Шта би од небеског народа? Лажи, подвале, крађе, лицемјерство, страх, криминал, корупција, неморал, бахатост итд итд. Срамота ме.

Name

игги поп

10.11.2018 23:28

Е мој БукВачевићу , ако заиста мислиш то што си написао онда си за жаљење.

Name

РЕ Букацевиц

11.11.2018 07:38

Ххахахаха јел то кормило дрзе полу-србин и полу-хрватица. Јаој се нама са таквим кормиларима. Јао се Србину кад на цело народа изабере полутане и лопове а то ради стално кроз историју.

Name

Глупан

11.11.2018 15:21

Овај Букацевиц ... мора да је Цавин лизогузац или је он то сам.. само ви зивите у васим лудилима... мора да су вам гузице зинуле за столице... и родјену мајку би дали за грам власти ... СВАСТА ЗИВИ НА ОВОМ СВИЈЕТУ.. ЉУДИ БЕЗ МОРАЛА И ЕТИКЕ...

Name

абоб

13.11.2018 17:31

Ее јадно је Српство које Цавиц води!папак над папцима!!!!а само због закона о поријеклу имовине!!а кад тад це морати функционисати правна дрзава и закон !зиви били па видели! Пљацка стољеца!а !!немозе остати сакривена !народ опљацкан а они се боре за себе само дно дна

Name

к

10.11.2018 21:08

Без слободе нема морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

10.11.2018 21:32

Ја више не гласам за људе старије од 40 година! Сит сам више ових дртина који цео живот проведоше на грбачи народа и променише све странке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

10.11.2018 21:58

Заједничко свим новокомпонованим папчинама јесте да 65 пуне до краја овог мандата (4 године). Уватили задњи воз. Аморална багра. Вукота има јединствену шансу да подмлади странку некомпромитованим и паметним људима и настави борбу. ПДП је успио на овом путу, ако успије и СДС биће добро. Свако непотрошен, поштен и паметан је осуђен на успијех јер је народ таквих жељан. Колико год изгледало да није тако, народ није глуп и није проблем у њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имао

11.11.2018 15:30

Би сансу да не сарадјује са Српским непријатељима.

Name

ИQ

10.11.2018 22:22

Преузео кормило криминала, зато су уз помоц закрзљалих мозгова, опљацкали деценију потросацког будјета Р. Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опс

11.11.2018 08:25

Омладина треба да оде одавде готово је ...опс

Name

поп

10.11.2018 22:58

на крају це пола народне скупстине бити папци, бит це то најјаца странка папци ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рок-Рок-Њу

11.11.2018 06:34

Папкари су се у моје вријеме дрзали у тору, а сада ходају насељима, баве се политиком, регирају земљом.. Нема даље од овог јада!

Name

Цица12

10.11.2018 23:02

Мени је стварно ова БАГРА досадила да стално писем.Зао ми је народа јер су наивни и ко овце и Додик их сиса са својим Бандитосима и узимају паро колико им воља,а народу ко јебе матер.Дзукеле покварене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скрптик

10.11.2018 23:32

Револуција

ОДГОВОРИТЕ
Name

опс

11.11.2018 08:26

Омладина одлази..опс

Name

израелац

10.11.2018 23:36

зар неко има право да каже да је политичар? све је то голи шљам.. на рубу памети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

11.11.2018 06:37

Сад морате да гласате за дозивотну фотељу госпон милопрду даму добро заносите јаја на кривини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустиниан

11.11.2018 06:39

Ово све це се заврсити само на један једини могуци нацин..... РЕВОЛУЦИЈОМ. На нивоу цитаве дрзаве.Сви нормални људи давно су сконтали да од намјестених избора НЕМА НИСТА.Полако сли сигурно схватамо сви....Да је медјународна заједница направила катастрофалну греску сто је смањила присуство на терену крајем 2005 и поцетком 2006....Банде се осилиле и спроводе криминал сваке врсте.С народом се манипулисе као с говедима у стоцном вагону.....ЗАПАМТИТЕ Све док медјународна заједница директно се не врати овдје....ми цемо пропадат све дубље и дубље......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.11.2018 08:54

Немате сансе. 0.1%

Name

Босанацц

11.11.2018 06:54

Нема кукања Народне масе су одлучиле, е сада 4 године слиједеће нема ни кукања молим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустиниан

11.11.2018 07:27

Ово све це се заврсити само на један једини могуци нацин..... РЕВОЛУЦИЈОМ. На нивоу цитаве дрзаве.Сви нормални људи давно су сконтали да од намјестених избора НЕМА НИСТА.Полако сли сигурно схватамо сви....Да је медјународна заједница направила катастрофалну греску сто је смањила присуство на терену крајем 2005 и поцетком 2006....Банде се осилиле и спроводе криминал сваке врсте.С народом се манипулисе као с говедима у стоцном вагону.....ЗАПАМТИТЕ Све док медјународна заједница директно се не врати овдје....ми цемо пропадат све дубље и дубље......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустиниан

11.11.2018 07:41

Ово све це се заврсити само на један једини могуци нацин..... РЕВОЛУЦИЈОМ. На нивоу цитаве дрзаве.Сви нормални људи давно су сконтали да од намјестених избора НЕМА НИСТА.Полако сли сигурно схватамо сви....Да је медјународна заједница направила катастрофалну греску сто је смањила присуство на терену крајем 2005 и поцетком 2006....Банде се осилиле и спроводе криминал сваке врсте.С народом се манипулисе као с говедима у стоцном вагону.....ЗАПАМТИТЕ Све док медјународна заједница директно се не врати овдје....ми цемо пропадат све дубље и дубље......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Испеци па реци

11.11.2018 08:11

Најлаксе је у свему бити контрас и постављати ствари по свом находјењу. Ста има лосе у томе да се сви људи приблизе и заједницки раде. То сто поједини медији навијацки гледају на такве ствари то је други пар опанака јер ако све иде смирено онда они немају материјала за којекакве сензације да пису и да тако повецају свој профит кроз веце тиразе и вецу гледаност програма. То је посриједи а не опсте добро јер којекаквим списатељима је стало до опстег добра као до лањског снијега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

11.11.2018 09:21

Криза морала је много погубнија по један народ него било која друга(па и економска).Цовјек висе не зна коме мозе вјеровати, не смијес висе никоме позајмити новац ,бити зирант,вјеровати на ријец,повјерити неку тајну .Посебан проблем је наплата зарадјеног, која најцесце не буде наплацена,а судови нијемо посматрају лоповска понасања појединаца без икакве реакције.Све то говори о нама ,и није никакво цудо овако понасање појединаца у сфери политике.Да је се то хтјело спријецити довољно је било само промијенити одредбу по којој би мандат припадао странци ,а не појединцу,па би онда видјели ко би то напустио странку.Ко вјерује у себе нека самостално изадје на изборе,па онда има потпуно право трговати својим мандатом.Али то би било постено ,а то појединцима никако не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац.

11.11.2018 15:02

Брука и срамота појединих цланова СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??????

13.11.2018 17:17

А гдје су папци код Павица! Како су они оросли !??? Јесу ли се уновцили! Павиц погубио старе а нове не приказује !мора да их цува као адут из рукава !!мудар политицар стари па Ријец је ријец !!!!!бум бум бас би бум!! Дно дна

ОДГОВОРИТЕ