Изнер: Немам шта да изгубим против Новака!

Американац Џон Изнер, први је противник Новака Ђоковића на мастерсу у Лондону. Американац у 33. години дебитује на завршном турниру.

Тенис 11.11.2018 | 09:30
Изнер: Немам шта да изгубим против Новака!
Занимљиво је да су чак петорица од осам учесника АТП тур финала старији од 30 година, а двојица дебитаната, Кевин Андерсон и Џон Изнер су међу пет најстаријих дебитаната.

Против Ђоковића је играо до сада десет пута, два пута је побеђивао. Његови снажни сервиси увек могу да буду проблем за српског тенисера, али опет, Ђоковић има најбољи ритерн на свету. 

"Мени је лако, знам са чим морам да се суочим. Новак је број један на свету, освајао је турнир пет пута, изазов је победити га", јасан је Изнер. 

Изнер је годинама уназад био пласиран углавном међу 20 најбољих на свету. Тек сада му је успело да се пласира на завршни турнир и зато може да одигра потпуно растерећено. До пласмана на такмичење у "О2 Арени" стигао је захваљујући титули на мастерсу у Мајамију те два четвртфинала на гренд слем турнирима. 

"Имам велику прилику. Новак је први на листи и практично сви играчи са којима играм су боље рангирани од мене. Биће свакако доста забавно играти на овом турниру, јер просто немам шта да изгубим. Ја сам аутсајдер, то је ситуација у којој волим да будем и отуда ћу још више уживати", поручио је Американац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар