Србија има шампионку свијета у каратеу!

Јована Прековић светска шампионка у каратеу! Репрезентативка Србије у каратеу, Јована Прековић, постала је шампионка света у категорији до 61 килограма на првенству у Мадриду.  Српска каратисткиња ујединила светску са европском титулом! Јована Прековић у финалу СП у Мадриду савладала Кинескињу Јин Сјаојан.

Остали спортови 10.11.2018 | 17:15
Србија има шампионку свијета у каратеу!
Браво!

Репрезентативка Србије у каратеу Јована Прековић постала је шампионка света у категорији до 61 килограма на првенству у Мадриду.

Она је у финалу савладала Кинескињу Јин Сјаојан резултатом 8:5.

На путу до златне медаље Прековићева је прво победила такмичарку из тзв. Косова Аделину Раму 1:0, а потом Алану Кочијеву из Русије 4:0, Еквадорку Жаклин Фактос 3:1, Дјану Лофи из Египта 5:0, а у полуфиналу Мерве Чобан из Турске 4:3.

Другог дана Светског првенства ката тим Србије за сениорке у саставу Ђурђевић, Матицки и Пиперин победио је ката тим из Малезије са 3:2 и из Алжира са 5:0 а затим је изгубио од Шпаније са 0:5 који их је повукао у репасаж где је победио Словачку са 5:0 и очекује га борба за бронзану медаљу са Италијанима.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Јовани на освојеној златној медаљи.

"Наша Јована Прековић је шампион света! Свака част Јована, показала си да твој карактер победника, одважност и преданост воде ка највишем светском постољу, а ја верујем да те чека још много великих успеха! Честитам Јовани, њеном стручном тиму и Карате федерацији Србије", наводи се у честитки министра Удовичића.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

самy

10.11.2018 18:06

У каратеу инаце свако село има своје свјетско првенстви.

ОДГОВОРИТЕ