Први пут - застава тзв. Косова уз српску на постољу!

Србија и Косово* на постољу, Николићева бронзана у Ташкенту! Репрезентативка Србије у џудоу Милица Николић освојила је бронзану медаљу на Гранд прију у Ташкенту.  Интонирана је и химна док је на постољу стајала и наша џудисткиња.

Остали спортови 10.11.2018 | 16:15
Први пут - застава тзв. Косова уз српску на постољу!
Златну медаљу освојила је Дистрија Краснићи са Косова*, тако да су се први пут на победничком постољу на неком такмичењу нашли српска и косовска* такмичарка.

Организатор је, према прописима, са разгласа пустио косовску химну победнице Краснићи и подигао заставу Косова* поред српске, али и мађарске и португалске одакле су преостале две освајачице медаља. 

Џудисти са Косова* имају право да учествују на највећим такмичењима, јер је косовски спортски савез чланица Међународног олимпијског комитета.

Репрезентативка Србије у џудоу Милица Николић освојила је бронзану медаљу на Гран прију у Ташкенту (Узбекистан), а овај догађај памтиће се по још нечему...

Златну медаљу освојила је Дистрија Краснићи из тзв. Косова, тако да су се први пут на победничком постољу на неком такмичењу нашли српска и косовска такмичарка.

Организатор је, према прописима, са разгласа пустио косовску химну победнице Краснићи и подигао заставу Косова поред српске, али и мађарске и португалске одакле су преостале две освајачице медаља.

Џудисти из тзв. Косова имају право да учествују на највећим такмичењима, јер је њихов спортски савез чланица Међународног олимпијског комитета.

Погледајте од 37. минута...



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар